Vrtbovská zahrada je považována za nejkrásnější barokní zahradu v celé Evropě. K vidění v ní nejsou jen květiny a stromy, ale i sochy Matyáše Bernarda Brauna (†54), fresky Václava Vavřince Reinera (†54), ateliér Mikoláše Alše (†60) a překrásný výhled na Pražský hrad i střechy domů Malé Strany. Ve čtvrtek večer se na dvě hodiny představila ve slavnostním nasvícení. Tento zážitek bude k vidění zase až na podzim, spolu se zakončením sezony.

Patří na seznam dědictví UNESCO

Terasová zahrada vznikla v letech 1715 – 1720 podle návrhu českého barokního architekta Františka Maxmiliana Kaňky (†91) v místech bývalé vinice. Vytvořil ji pro hraběte Jana Josefa z Vrtby (†68). Svým půvabem získala takový obdiv, že jí složilo poklonu i UNESCO zápisem na Seznam světového kulturního dědictví.

Praha má nejvíce veřejných zahrad na světě

Srovnat zeleň v padesáti turisticky nejoblíbenějších městech světa se rozhodla nizozemská společnost Travel Bird. Celkově se Praha umístila až na 6. místě. Ze všech měst má ale česká metropole nejvíce veřejných zahrad. Titul »nejzelenějšího « města nakonec získal islandský Reykjavík. Překvapením byla ale Bratislava, která skončila na třetím místě.

Přijďte se podívat

  • Kdy? od dubna do října, denně od 10 do 18 hodin
  • Kde? Vrtbovská zahrada, Praha 1–Malá Strana
  • Za kolik? dospělí 69 Kč, důchodci a studenti 59 Kč, rodinné 195 Kč


Video: Praha je nádherná- přesvědčte se!

 

Bedekr pouták
Autor: Blesk - Ramon Hofman

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

HRADW mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: HRADW Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.czwww.platmobilem.cz.

Objevte v létě i zemi našich sousedů. Více o dovolené v Rakousku se dočtete zde!

Fotogalerie
15 fotografií