Petřini rodiče se rozešli pár let po jejím narození. "Oba byli příšerní. Léta se soudili o majetek a já je pořád prudila, jestli se na to už nechtějí vykašlat. Když šli po třiceti letech podepsat vyrovnání, chtěli, abych u toho byla taky. Když to konečně podepsali, já se strašně rozbrečela. Oni najednou přepnuli a začali se spolu bavit o mně. Od té doby byli kamarádi. Všichni jsme spolu chodili na večeře a večírky. Oni spolu tancovali a bavili se. Poprvé v mém životě. Škoda, že jsem na to musela čekat třicet let," svěřila se v rozhovoru pro Téma Petra, která je zpěvačkou a zpívá tátovy písně.

Její rodiče byli tak tvrdohlaví, že spolu mluvili jen u soudu. "O sobě mluvili jako o krávě a kreténovi," dodala Hapková. "Proto jsem byla tak šťastná, když se spolu konečně usmířili. Když pak táta onemocněl, máma mi s ním hodně pomohla," vzpomíná Petra. 

Petra se narodila v Římě a od jejích šesti let ji vychovával matčin italský přítel Franco. Za svým tátou létala třikrát ročně do Prahy. "Máma mě vychovávala dobře a přísně. U táty jsem věděla, že je to jen na chvilku, že to zase po nějaké době skončí. Brala jsem to jako krásné prázdniny, ze kterých se ale jednou vrátím do reálného života," vzpomíná skladatelova dcera, která si musela na jeho noční život zvykat. "Kolikrát jsem ve dvě ráno padala na pusu. Tak po týdnu jsem si ale na jeho životní rytmus zvykla a chodila spát ve čtyři nebo v pět ráno. Chudák máma měla vždycky strašné problémy dostat mě po návratu do normálního života," tvrdí Hapková.

VIDEO: Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci?

Video
Video se připravuje ...

Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci? Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
29 fotografií