Hlavním důvodem, proč chce Martina Formanová (52), rozená Zbořilová, zůstat v USA, jsou jejich dvacetiletí synové Andrew a James. „Neumím si představit vytvářet nový domov! Záleží na tom, kde se kluci rozhodnou žít, chci jim být na blízku. Kdoví, třeba v Česku jeden z nich zakotví a budu mít důvod se vrátit,“ prohlásila Formanová. „Ale jednou určitě přijedu na delší dobu, než jsou dny a týden,“ dodala.

Martina v minulosti několikrát řešila návrat domů i s oscarovým režisérem. „Nedovedla jsem po seznámení s ním pochopit, že když je po revoluci a všechno se změnilo, proč se nevrátí. A on říkal – nevrátil bych se do té země, ze které jsem odešel! Tehdy jsem tomu nerozuměla, teď už ho ale chápu,“ prozradila loni v rozhovoru pro Frekvenci 1 spisovatelka.

Po návratu z USA starší synové Miloše Formana Petr a Matěj (53) chystají veřejnou vzpomínku na svého otce. Podle informací Blesku během ní plánují promítat jeho filmy a také chtějí besedovat s tátovými fanoušky. Přípravy akce jsou zatím na začátku, proběhnout má ale do začátku letních prázdnin. Formana letos uctí také Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Jako zahajovací snímek uvede jeho Lásky jedné plavovlásky a na koncertu pak zazní hudba z dalších režisérových filmů jako Hoří, má panenko, Taking Off , Valmont, Amadeus či Vlasy.

Vše o Miloši Formanovi naleznete: ZDE!!!

VIDEO: Jiří Bartoška: Vary uctí zesnulého Miloše Formana (†86)!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Vary uctí zesnulého Miloše Formana (†86)! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
35 fotografií