Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trendy vlny jako mořská panna podle Jennifer Lawrence: Jak na ně?

Video se připravuje ...
Trendy vlny jako mořská panna podle Jennifer Lawrence: Jak na ně?
VIDEO: David Hanuš
28. dubna 2018 | 06:00

Když se Jennifer Lawrence (27) ukázala na červeném koberci s takto vlnitými vlasy, celý internet z toho byl unesený. A my také, proto jsme se rozhodly zeptat se těch nejpovolanějších, jak takové vlny vytvořit na svých vlasech! 

Zapomeňte na plážové vlny, teď už se nosí jen vlny jako mořská panna. Ty vypadají přesně jako ty, které má Jennifer Lawrence, nebo jako ty, které vzniknou, když si na noc zapletete dva copy a ráno je rozpustíte. Kadeřnice Lucie Janýšková ze Salonu Petry Měchurové mě naučila, jak je vytvořit pomocí speciální kulmy.

Je potřeba mít trojkulmu nebo velkou "vlnkovatou" žehličku. Záleží na tom, jestli se vám líbí spíše větší nebo menší vlnky. Jedno je ale jisté – takhle bohaté vlasy jste ještě neměla. Kde trojkulmu sehnat? Jednoduše zadejte do Googlu "trojkulma" a můžete vybírat.

Výhodou je, že tyhle vlny drží a druhý den po vyspání jsou ještě hezčí, protože jsou povolenější. Takže ten čas strávený s kulmou se vyplatí, účes drží klidně dva dny.

Nejdříve si vlasy rozčešte, rozdělte na sekce a nastříkejte na ně ochranný přípravek proti teplu. Pak začíná tvrdá práce – každý pramen musíte po částech navlnit. Postupujte od kořínků ke konečkům a kulmu držte na vlasech asi tak pět sekund. Před kulmováním je lepší si pramen co nejvíce pročesat a vyhladit ho, aby byly vlnky pěkně lesklé.

Začínejte se spodními prameny a ty vrchní si nechte na závěr, protože tehdy je třeba si dát víc záležet. Pokud vlasy navlníte i u kořínků, budete mít hřívu jako lev. "U hlavy to má Jennifer hladší, tam necháme vlny plošší a budu je zvýrazňovat směrem ke konečkům," říká Lucie Janýšková.

Na závěr je třeba vytvořené vlny trochu rozbít. Vlasy pročešte prsty a na vrchu vlasy můžete uhladit ještě gelem, aby to působilo trochu uhlazenějším dojmem. V podstatě je to lehčí než vytvářet vlny žehličkou nebo klasickou kulmou, jen totiž "mačkáte" prameny, hodně pramenů! Ale výsledek za to stojí.

Další inspiraci pro účesy najdete ZDE >>

Autor: Lucie Houdková