Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůza jako v Liberci: Chlapce (12) přisál odtok bazénu. Pod vodou byl 9 minut, ale přežil!

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
26. dubna 2018
20:24

Drsný boj o záchranu života se strhl v bazénu Avista Resortu v North Myrtle Beach v Jižní Karolíně. Dvanáctiletého chlapce tam přisál odtok, který ho uvěznil pod vodou. Dítě mělo štěstí, že tragédii viděli svědci, kteří okamžitě přispěchali na pomoc.

Chlapec si hrál s kamarádem v bazénu. Hra však skončila tragicky, když vypáčili ochranou mříž a dítě přisál odtok vody, který ho uvěznil pod hladinou. Naštěstí si toho všimli ostatní návštěvníci bazénu, kteří okamžitě přiběhli pomoci.

Odtok přisál chlapci nohu. Jeden z mužů, kteří přispěchali na záchranu, mu pod vodou začal dávat dýchání z úst do úst, aby se neutopil. I to pomohlo k hochově záchraně. Zpod vody se ho podařilo ale dostat až poté, co na místo přijeli policisté.

Dítě pod vodou bylo déle než devět minut. Dramatickou událost přežilo, ale další detaily k jeho zdravotnímu stavu nejsou známy. Je možné, že chlapec, který je vysoký 132 cm a váží 35 kilo, bude mít trvale poškozený mozek.

Podobný případ se přitom odehrál před dvěma lety v libereckém bazénu. Čtrnáctiletý Adam tehdy během hloupé hry s kamarády uvázl v potrubí vodní atrakce divoká řeka. Nikdo bohužel nepřivolal pomoc a chlapec zemřel.

Lucio1 ( 26. dubna 2018 21:03 )

Dvanáctileté "dítě", spíš pěkní spratci...Počítám vybavení nářadím..

majka60 ( 26. dubna 2018 20:56 )

..a pak za to potrestají toho, kdo má tam dozor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání