Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda autobusu: Se známým režisérem (†44) zemřela i mladá kráska (†29)

Autor: shp - 
26. dubna 2018
12:55

Obrovské neštěstí se proměnilo v hned dvojnásobnou tragédii. Při nehodě slovenského autobusu, který narazil do polského kamionu, zemřeli dva lidé. Jde o slavného režiséra Petera Krištúfka (†44) a krásnou Andreu (†29). Mladá žena prožívala přitom jedny z nejkrásnějších chvil života. Poznala novou lásku. Život s ní už ale bohužel nestráví.

Mladá žena cestovala v osudný den z Banské Bystrice do Bratislavy, kde dlouhodobě pracovala. Přesto, že řidič (52) společnosti Turancar měl před pondělní jízdou do metropole několik hodin oddychovat, došlo k nehodě.

Zda za to mohla jeho únava nebo nepozornost, není stále jasné. Nebohá Andrea byla během uplynulého víkendu na návštěvě u rodičů, kteří se nedávno přestěhovali do nového domu v banskobystrické části Rakytovce.

Většinu času trávila v Bratislavě. Pracovala tam a plánovala se tam i usadit. Měla teď i novou známost, vypadalo to vážně. V pátek přijela na víkend a v pondělí po poledni odcházela. Bylo to děvče do nepohody. Pro rodiče i sestru to je obrovská rána,“ řekl Novému Času rodinný přítel.

Autobus byl na cestě z Banské Bystrice jen pár minut, když náhle došlo ke katastrofě. „Náš řidič jel na pravidelné lince do Bratislavy. Vyrazil pět minut po 15. hodině a ta hrůza se stala asi po deseti minutách,“ řekl Viliam Tuean, majitel společnosti Turacar.

Řidič měl mít 3 hodiny předtím přestávku a navíc v neděli volno. „Nedokážu si to vůbec vysvětlit,“ kroutil hlavou, připomínaje, že na dálnici R1 stále chybí odstavný pás. Podle svědků měl kamion defekt a poté se rozjel. Řidič autobusu si toho nemusel všimnout.

cukrenka ( 26. dubna 2018 16:46 )

Proč zdůrazňovat v 29 letech, že je mladá ? Nějak sice maldá ještě i je, ale když se řekne mladá, tak si představuji teenagerku, nebo věk do 21 let, asi ne víc.

kukuku ( 26. dubna 2018 15:28 )

Google asi neumí tomu novinářskému paku pomoct a přeložit, že slovenské "oddychovať" znamená "odpočívat".

anyyt ( 26. dubna 2018 14:21 )

Proto je nejlepší si nesedat ani na začátek, ani na konec autobusu, nejlépe někam doprostřed a do uličky. Jak sedíte v předu či vzadu, jste okamžitě na ráně při jakékoliv nehodě. Ano a Plesk si neodpustil zase svou dojemnou story o krásce... ježišmarjá. Prostě oba mladí lidé, obou je škoda, at jsou oškliví, nebo pěkní... Pokoj jejich duším, upřímnou soustrast blízkým. A doufám, že plesk nevytáhne nějaké nechutné podrobnosti, jako u té uškrcené slečny. Trošku etiky vůči pozůstalým by to chtělo !

teufel ( 26. dubna 2018 13:23 )

Škoda je každého mladého života a je úplně fuk, jestli je to kráska nebo někdo jiný, vy tupci z bulváru!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání