Je to provokace na druhou – vždyť i logo »Divadélka Radka Brzobohatého«, jak herečka svou novou společnost nazvala a jež se skví na plakátech, je graficky hodně podobné!

Spor o název

Nová principálka Romana Goščíková (35) se těšila, že se bude plně věnovat kumštu a scéně, a zatím musí řešit lapálie právního charakteru. „Zakoupila a zaplatila jsem nejen Divadlo Radka Brzobohatého, inscenace, rekvizity a kostýmy, ale i název. Paní Gregorová zvolila hodně podobný, a tak se musím bránit,“ vysvětlila Goščíková Blesku.

Hrozí soud

Její právní zástupkyně k tomu upřesnila, co vdově po Radkovi Brzobohatém (†79) hrozí, když nekalého soutěžního jednání nezanechá. „Budeme žádat, aby jí toto jednání zakázal soud, a to prostřednictvím předběžného opatření. Vedle toho se budeme domáhat náhrady škody,“ vzkázala právnička.

Hercům je to buřt

S inscenací Tři letušky v Paříži problém není, práva prý řádně zakoupila kamarádka Gregorové. Bývalá principálka se ujala režie a v novém nastudování dostala roli taky Miluše Bittnerová (40). Současná situace ji nechává v klidu. „Popravdě ani nevím, jak se nová divadelní společnost jmenuje,“ řekla herečka Blesku. „Ale ve hře mám parádní roli a na nic jiného nemám čas, ani náladu,“ dodala Bittnerová.

Fotogalerie
21 fotografií

Video: Gregorová o konci Divadla Radka Brzobohatého: Ztratila jsem motivaci!

Video
Video se připravuje ...

Gregorová o konci Divadla Radka Brzobohatého: Ztratila jsem motivaci! David Turek, Jan Jedlička