Kriminalisté prvního policejního obvodu v souvislosti s případem zahájili trestní stíhání dvou mužů pro trestný čin těžké ublížení na zdraví a podali podnět na jejich vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud,“ uvedl v úterý policejní mluvčí Jan Daněk. Další tři ze zadržených Nizozemců jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví. 

„U posledních dvou mužů bylo vyhodnoceno, že se do konfliktu nezapojili, snažili se ho spíše uklidnit a ti byli propuštěni na svobodu,“ dodal Daněk. Během dneška byli násilníci za přítomnosti překladatele a právních zástupců vyslýcháni. 

Video
Video se připravuje ...

Kamery zachytily podezřelé na letišti. Policie České republiky

Podle kamerových záběrů, zveřejněných policií, zaútočili cizinci na číšníky restaurace Polpo v obchodním domě Quadrio v sobotu v půl osmé večer. Na záběrech je vidět, jak provozní vyháněl skupinu lidí pryč. Tomu pomáhal číšník Mirek, kterého však strhli na zem. V ten moment ho dva z nich začali řezat. Muž ve žlutém triku ho mlátil pěstí do hlavy, jiný ho kopal do zad. Když se pak snažil vstát, schytal dva kopance do hlavy. Musel být převezen do nemocnice a podstoupit operaci oka.

Všechno přitom vzniklo z malichernosti – číšník totiž muže napomenul, že stůl, k němuž se usadili, je rezervovaný a že v restauraci nesmějí konzumovat vlastní alkoholické nápoje.

Podle dostupných informací navíc nešlo o první incident, který měla skupina na svědomí. Už v pátek útočili v baru v Dlouhé třídě. „Tam jeden z mužů osahával ženu, které se zastal přítel. Podle oznámení se má jednat o jednoho z těchto útočníků,“ řekl Daněk. „Jedná se o fyzicky zdatné muže, kteří boxují a navštěvují posilovny. Není to poprvé, kdy naši metropoli navštívili,“ dodal pro Blesk komisař Miroslav Hyhlík. Nizozemcům v případě odsouzení hrozí až deset let za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Číšník cizince upozornil, že nemohou pít vlastní alkohol. Ti ho surově zkopali. tv Joj

Fotogalerie
26 fotografií