Žilková o osamělém výročí promluvila na premiéře svého syna Vincenta Navrátila, který se svým studentským představením Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách „hostoval“ v legendárním pražském Činoherním klubu, kde už 35 let vystupuje i herečka. „19. dubna jsme oslavili 10. výročí od svatby, ale známe se pětatřicet let. Oslavit jsme to nemohli, protože byl v nemocnici, ale poslal mi obrovskou kytku,“ prozradila Blesku Žilková, která byla naměkko jak ze syna, tak z manželova gesta.

Jak to, že ji květina od Stropnického tak rozněžnila? „On kytky nedává, za těch 10 let mi snad dal jednu, kterou ještě k tomu někde předtím dostal sám coby herec. A tahle byla krásná a velká. Poslal mi ji, protože jsme na to výročí měli letět do Říma, kde se vyzdvihovaly ostatky kardinála Berana, těšila jsem se na to, ale on místo toho zůstal v té nemocnici. Tak ta kytka byla jako náplast,“ vysvětlila herečka.

Stropnický je v nemocnici už poněkolikáté, dlouhodobě má totiž potíže s krční páteří. Vyšetření si většinou prý vyžádají několik dnů. „V nemocnici zůstal, aby neudělal to, co dělají všichni herci, kteří hrají i s vysokýma horečkama. U divadla se říká, že omlouvá jedině smrt. Tak se na doporučení lékařů věnuje zdraví, krční páteři, která ho trápí, a ve středu už jde domů,“ těší se Žilková.

VIDEO: Žilková o synově vystoupení

Video
Video se připravuje ...

Žilková, Navrátil Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
25 fotografií