Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejslavnější odpadky Česka: "Dobytek" v pytlích nechal svou adresu! Zveřejním jméno, když to neuklidíš, vzkazuje mu Ladislav

Ladislav zveřejnil na Facebooku fotografie černé skládky v nemošickém lese.
Ladislav zveřejnil na Facebooku fotografie černé skládky v nemošickém lese.  (Autor: Facebook.com)
Autor: ljš, mka - 
23. dubna 2018
10:26

Udělal si z lesa skládku! Neznámý občan vyvezl hromadu odpadků do lesa u Pardubic a nechal je tam. Svým nezodpovědným krokem si ale pěkně zavařil, jejich nálezce ho totiž na Facebooku vyzývá k jejich odstranění, jinak prý zveřejní jeho identitu. V odpadcích prý totiž našel jeho korespondenci.

"Vážený »dobytku«, vyzývám tě k odvozu smetí, ktere jsi odložil v nemošickém lese! V opačném případě zveřejním jméno z korespondence, která se nacházela v pytli!" napsal k fotografiím hromady odpadu pan Ladislav, jehož příspěvěk se šíří po Facebooku.

Jeho výzvu údajnému majiteli nepořádku už sdílelo téměř 25 tisíc lidí. Ne všichni ale s jeho postupem souhlasí. Podle nich není jisté, že korespondence patří skutečnému vývozci odpadků, jiní uživatelé si zas myslí, že pytle a krabice mohli na místo odnést bezdomovci.

Podobný případ řešili nedávno také v Rohatcích na Litoměřicku. I zde našli na černé skládce ve smetí korespondenci, podle níž zjistili pravděpodobného majitele. Místní místostarosta se s ním nepáral a odpadky mu nechal odvézt přímo před dům.

Advokát Jan Černý takové řešení nedoporučuje. "Právně čisté řešení by bylo, kdyby s dotyčným člověkem zahájil správní řízení, ve kterém by se mu prokázalo, že je odpad skutečně jeho," vysvětlil. Za černou skládku přitom může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání