K neodůvodněnému napadení člena personálu jedné pražské restaurace přímo v centru města došlo v sobotu okolo sedmé večerní hodiny. V restauraci ve Vladislavově ulici napadla skupina sedmi zahraničních mužů číšníka.

Video
Video se připravuje ...

Sedm cizinců napadlo ve Vladislavově ulici u Quadria personál tamní restaurace. Jeden z číšníků odnesl napadení hospitalizací na jednotce intenzivní péče. Policie ČR

Ten dílem útoku skončil v bezvědomí na jednotce intenzivní péče s vážným poraněním hlavy. Sedmero mužů podnik po útoku urychleně opustila a tramvají č. 14 odjela směrem Karlovo náměstí.

Žádost o pomoc míří na recepční a hoteliéry

Kriminalisté s policisty začali případ ihned vyšetřovat a pátrat po podezřelých,” uvedl v tiskové zprávě mluvčí Policie ČR Jan Daněk. „Podle všeho se jedná o cizince a je tedy předpoklad, že bydlí v hotelu, penzionu nebo jiném ubytovacím zařízení v Praze či okolí.”

Policie se z toho důvodu obrací hlavně na recepční a provozovatele hotelů či penzionů o pomoc, zda náhodou skupinku pachatelů nepoznávají. V takovém případě nechť neprodleně kontaktují tísňovou linku 158.Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a výtržnictví,” upřesnil mluvčí. Pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až 10 let odnětí svobody. 
Fotogalerie
8 fotografií