Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Při hororové nehodě přišla o dcerku: Holčičku (†18 měs.) zavalil plyšák a udusil ji

Autor: lm - 
23. dubna 2018
11:29

Noční můru každé matky si prožila 23letá Dexy Leigh Walsh ze skotského Dundee. V noci uložila svou 18měsíční dcerku do postýlky a ráno ji našla mrtvou. Na holčičku totiž spadl obří plyšák a udusil ji.

Dexy Leigh Walshse rozhodla o svou bolestivou příhodu podělit s ostatními, aby je varovala před možnými riziky hraček. Mladá matka vyskládala plyšové hračky mezi dceřinu postýlku a zeď tak, aby Connie nespadla a nezranila se. Jenže její dobrý záměr skončil tragédií.

K nešťastnému incidentu došlo 6. března. "Bylo to normální školní ráno. Šla jsem do holčičího pokoje, abych je vzbudila a vypravila Dior (starší dceru) do školy. Když jsem otevřela dveře, viděla jsem nožičky své holčičky trčet zpod medvídka," popisuje svůj nejhorší den v životě Dexy. 

Na 18měsíční dívenku v noci spadl přibližně metr dlouhý méďa a zavalil ji. "Ležela na zádíčkách ale celé tělo jí zakrýval méďa. Nedýchala. Okamžitě jsem ji začala resuscitovat a volala jsem záchranku. Když přijeli záchranáři, tak se ji pokoušeli oživit, ale bylo pozdě. Moje malá holčička umřela," pokračuje.

"Je to všechno moje vina. Na okraj postýlky jsem jí vyskládala malé medvídky a na ně jsem dala toho velkého a doufala jsem, že tím zabráním tomu, aby nespadla a nezranila se," zoufá si zdrcená matka. "Teď pořád přemýšlím nad tím, že kdybych ty plyšové hračky dala pryč, tak by možná spadla. Možná by se i zranila. Možná by si zlomila ručičku, ale pořád by tu byla s námi," dodává a varuje ostatní matky: "Vím, že každá máma chce, aby postýlka jejího dítěte byla naprosto úžasná. Aby byla plná hraček a měla třeba princeznovské záclony a to je v pořádku. Ale jen během dne, na noc to všechno odstraňte. Nepotřebují mít v postýlce vůbec nic, jen pokrývku. Nepotřebují dokonce ani polštář."

villon ( 23. dubna 2018 12:40 )

Toho Mèďu zavřít, až zčerná.

Zobrazit celou diskusi