Celá tragédie se odehrála v sobotu 14. dubna tohoto roku kolem třiadvacáté hodiny v areálu Nákladového nádraží Žižkov v Praze 3. Jeden z „obyvatel“ karavanu si chvíli před usnutím všiml podivného světla skrz zadní okénko a ucítil kouř. To jim zřejmě zachránilo život.

Následně zjistil, že celou zadní část pohltily plameny. Vzbudil proto ostatní a společný prostor urychleně opustili. „Díky své duchapřítomnosti se tak incident obešel bez zranění,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Oheň následně zničil celý karavan a značně poškodil vedle stojící dodávku.

U požáru bytu museli zasahovat hasiči na Velikonoce:

Až 12 let vězení

Celková škoda byla vyčíslena na částku přesahující sto tisíc korun. Při požáru naneštěstí přišli o život dva psi. Ihned se tedy rozjelo vyšetřování. „Již při prvotním ohledání požářiště panovala domněnka, že oheň někdo zapálil úmyslně a byla správná. Po provedení všech nezbytných úkonů podezřelému muži vyšetřovatel sdělil obvinění pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, poškození cizí věci a týrání zvířat,“ dodal Rybanský.

V případě odsouzení mu tak hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Muž je stíhán vazebně.
Fotogalerie
6 fotografií