Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka nechala Simonku (†3) utopit v řece a lhala, že ji někdo unesl. Lidé ji stále nenávidí

Autor: shp - 
20. dubna 2018
05:21

Matka, která před osmi roky nezabránila utopení vlastní dcerky Simonky (†3) v řece Váh, je už pět let na svobodě. Případ, který svého času rozhořčil slovenskou i českou veřejnost, postupně upadá do zapomnění. Neměl by však.

Obrovská tragédie se stala koncem června 2010 u Váhu v Hlohovci. Malá Simonka tam byla spolu s mámou. Děvčátko mělo podle slov tehdy 35leté matky uklouznout a spadnout do vody. Nezodpovědná žena ho však nedokázala zachránit.

Policistům pak několik dní tvrdila, že se jí ztratila na dětském hřišti a že ji někdo unesl. Stovky lidí několik dní prohledávaly pivnice, pole a vodní plochy v okolí města. Když šla matka nakonec s pravdou ven, všichni byli šokováni a pobouřeni.

Město bylo tehdy vzhůru nohama. Kdo měl zdravé ruce a nohy, děvčátko hledal. Když vyšlo najevo, že se její matka přiznala, že dcerce při pádu do Váhu nepomohla, byli jsme šokovaní. Dodnes se mi zdá o tom, že ji někdo topí v řece,“ řekla Novému Času paní z Hlohovce.

Matku za neposkytnutí pomoci dcerce poslal soud do vězení na tři roky. Žena ze síně odešla těsně před vyhlášením rozsudku. Vyhnula se tím okamžitému nástupu do basy. Brzy ji ale policisté našli a odvedli do ženské věznice v Nitře. Z trestu si odseděla jen polovinu.

Za dobré chování byla propuštěna na svobodu. „Já bych jí dala tvrdší trest a nepustila ji na svobodu dřív ani o den. Slyšela jsem, jak se vyjádřila, že je jí líto, co se stalo. To je málo, měla by víc pykat,“ dodala obyvatelka Hlohovce.

Video  Matka Simonky mluví o utopení dcery, kvůli kterému možná půjde do vězení.  - TVNoviny.sk
Video se připravuje ...

mlkk ( 23. srpna 2018 11:30 )

 za padelani penez 13 let,za usmrceni ditete 3 roky.Jen tak dal.

homoerectus ( 20. dubna 2018 08:31 )

Ano, pivnice je nejpravděpodobnější místo, kde lze najít pohřešované dítě. Povolaná osoba, která článek ze slovenštiny přepisovala, by si měla pro příště zapamatovat, že slovensky "pivnica" = česky "sklep".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání