Ostravští strážníci vyšli v úterý okolo deváté hodiny dopolední do ulic, aby s kleštičkami, kyblíčkem a dezinfekcí nalezli a odborně zlikvidovali použíté jehly. Přímo vytipované lokality neměli, prohledávali namátkově celou Ostravu.

Nejvíce se ale zabývali dětskými hřišti a pískovištěmi, nepřehlednými a skrytými místy, málo frekventovanými stezkami, domovními výklenky a okolím mostních konstrukcí. Kontrole neušly ani parky a odpočinkové zóny.

Do akce se zapojilo 38 měst a více než 450 strážníků. „V Ostravě se do akce zapojilo 25 strážníků a tři asistenti prevence kriminality," uvedl mluvčí strážníků Michal Maršo.

Ten také dodal konečný počet nalezených stříkaček. „Celkem bylo v rámci akce JEHLA v Ostravě sesbíráno 173 kusů odhozených injekčních stříkaček a jehel," uvedl Maršo.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci v Ostravě při sběru injekčních stříkaček. Video: Blesk.cz/Karel Dostál

Oproti předchozímu sběru tak bylo v Ostravě nalezeno mnohem více stříkaček. Naposledy jsme jich v rámci akce nalezli 137," dodal Michal Maršo. Strážníci se ale sběrem stříkaček nezabývají jen v rámci akce Jehla, sbírají je celoročně.

„V roce 2016 sesbírali ostravští strážníci 2722 kusů injekčních stříkaček a jehel, v loňském roce to bylo už 3323," uvedl celoroční čísla mluvčí strážníků.

Fotogalerie
5 fotografií