„Čtyřicítka klepe na dveře a já si, prosím pěkně, uženu neštovice! Takže s pravdou ven, takhle vypadám bez make-upu,“ okomentovala svůj zdravotní stav herečka na sociální síti. Jak to tak u neštovic bývá, i Pavle vyskákaly po celém těle nepříjemné pupínky, které svědí a pálí.

„Každý večer mažu celé tělo tekutým pudrem,“ dodává  herečka. „Střídá se zimnice s horečkami, moje stehna, břicho, záda, prsa vidět opravdu nechcete. Ne, nechcete! A co je nejhorší? Nemám doma zmrzlinu, croissanty a šampus! Ku*va drát, mám já to nějaký mládí?!“ humorně a s nadsázkou dodává štíhlá Vitázková.

 VIDEO: Pavla Vitázková prozradila, kdy má s manželem sex

Video
Video se připravuje ...

Pavla Vitázková o manželovi: Sex máme jen v práci! David Turek, Jan Jedlička

A jelikož je herečka optimistka a vše se snaží brát s nadhledem a hledat ve zlém i to dobré, dodává: „ Je vidět, že jsem ještě dítě a budu věčně mladá!“ Uzavírá herečka, která s manželem, který je také herec, vychovává dvě dcery a to starší čtyřletou Barborku a roční Rozalii.

 

Právě neštovice ale mohou u dospělého jedince způsobit problémy. Průběh nemoci je mnohem komplikovanější než u malých dětí. „Jen 10 až 15 % dospělých nemá proti neštovicím protilátky. Když pak onemocní, průběh je většinou o dost závažnější než u dětí. Především výsev vyrážky je masivnější, hodně svědí. Pokud si ložiska nemocný rozškrábe, může dojít i k zánětlivým projevům na kůži. Přidat se ovšem mohou i další problematické komplikace, jako je například zánět plic či zánět mozkových blan,“ vysvětluje pro Aha! primářka Kliniky infekčních nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová.

Fotogalerie
23 fotografií