Právě sociální pracovnice bohumínské radnice se o muže stará. Muž, který má omezenou svéprávnost, si ale nevyzvedl týdenní kapesné. To se pracovnici nezdálo a zalarmovala městské strážníky

„Už se sice několikrát stalo, že si klient popletl dny v týdnu a pro kapesné se zapomněl zastavit, ale vždy pak dorazil následující den. Teď ovšem poprvé nepřišel vůbec, navíc nereagoval na opakované bušení na dveře jeho bytu, o které jsem telefonicky požádala domovníka. Začala jsem se proto bát o jeho život,“ sdělila Eva Nováková ze sociálního odboru bohumínské radnice.

Její obavy o muže, který trpí epilepsií a psychickými problémy, byly na místě. „Na dveře jsme bušili přes deset minut. Byli jsme opravdu neodbytní, až jsme nakonec přes hlasitou hudbu zaslechli hlas pohřešovaného muže, který nás zval dál. Když jsme mu odpověděli, že je zavřeno, ať nám otevře, řekl, že by rád, ale že je ve vaně a nemůže z ní ven. To už jsme neváhali ani minutu a s pomocí speciálních nástrojů jsme dveře odemkli,“ uvedl strážník Stanislav Lukša.

Tento případ pohřešovaného člověka měl poměrně šťastný konec. Rychlá reakce muži zachránila život. Stává se nám to jednou za pět let, že případ pohřešovaného člověka skončí dobře. Většinou totiž bohužel přijíždíme pozdě. Přitom by mnohdy stačilo, aby lidé byli ke svému okolí všímavější,“ dodal svůj názor i druhý z dvojice strážníků David Revťák.

VIDEO: Strážníci městské policie pomohli zachránit život muži, kterému se v pražském metru zastavilo srdce.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci městské policie pomohli zachránit život muži, jemuž se na Muzeu zastavilo srdce. Městská policie Praha