„Policejní vyšetřovatelé zatím vyslechli jednoho z nich,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová. Další podrobnosti o případu vzhledem k vyšetřování neuvedla.

 

Tragická událost se stala 10. dubna. Psychicky nemocný klient domova postřelil dva policisty jejich zbraní a pak se zastřelil. Policisté byli přivoláni jako asistence pro záchranáře, protože čtyřiatřicetiletý muž odmítal nastoupit do sanitky.

 

Před hlídkou utekl do domu. Policisté ho následovali na pokoj, kde zřejmě při potyčce sebral jednomu zbraň a vystřelil. Oba policisté měli střelná zranění rukou. Pachatel se pak sám se střelil do hlavy a záchranáři mu už nemohli pomoci.

 

 

Policie vyšetřuje střelbu jako pokus o dvojnásobnou vraždu. Protože ale střelec spáchal sebevraždu, věc zřejmě odloží. O případ se zajímala také Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Prozatím tedy zůstává věc v šetření policie,“ uvedl před týdnem mluvčí Ivo Mitáček. Není vyloučeno, že by se inspekce k případu mohla vrátit.

 

Muž byl podle pracovníků charity schizofrenik, jeho stav se zhoršil poté, co přestal užívat léky a docházet za lékařem. V charitním zařízení žil od října 2016, protože se náhle ocitl bez bydlení. Před tím byl hospitalizován na psychiatrii, naposledy loni v květnu a v červnu.

 

 

Zpočátku byl jeho stav stabilizován a spolupracoval na odstranění svých problémů. Poslední měsíc ale podle pracovníků domova odmítal brát léky a chodit k lékařce. Jeho stav se zhoršil, proto byla minulé úterý přivolána psycholožka, která doporučila jeho převoz do zdravotnického zařízení.