Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kdy je potřeba pleť hydratovat?

18. dubna 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Udržet si zdravě vypadající pleť nebývá jednoduché. Na kvalitu pleti může mít vliv stres, špatný životní styl, nadměrné slunění, ale i třeba vystavení pleti klimatizací v práci nebo autě. Že je potřeba pleť hydratovat, je každému jasné, jak to ale dělat správně?

Proč je důležitá hydratace?

Kůže je největším orgánem těla a skládá se ze 70% z vody, z toho asi 12% je uloženo v rohové vrstvě, která má ochrannou funkci pro naše tělo. Z toho důvodu je potřeba pokožku udržovat neustále vláčnou, čehož dosáhneme pravidelnou péčí.

Dehydratovaná pokožka vypadá unaveně, ochable, nezdravě. Pokud je vaše pokožka suchá, svědící a šupinatá, je třeba co nejdříve zakročit a dodat pleti příval hydratace.

Tady jsou dvě hlavní látky, které dodají pleti ztracenou vláhu: 

1. Ceramidy

Jedná se o látky, které jsou hlavní složkou mezibuněčné kožní hmoty. Vzhledem ke své specifické struktuře ovlivňují schopnost kůže vázat vodu, tedy pevnost pokožky, ale i zvýšení hydratace. Obsah přirozených ceramidů v lidské pokožce s věkem klesá a pokožka nemůže plnit v celém rozsahu svou funkci. Z toho důvodu je potřeba ceramidy doplňovat.

Pokud máte pleť suchou a citlivou, skvělým pomocníkem je Hydratační sérum s ceramidy (198 Kč)

Speciální sérum s vysokým obsahem rostlinných ceramidů. Při pravidelné aplikaci dochází k mimořádné hydrataci, zlepšení ochranné kožní bariéry a restruktrualizaci pokožky. 

Autor: RYOR

Je vhodné pro pravidelné večerní použití nebo 2 měsíční intenzivní kúru při dehydrataci pleti. Neobsahuje parfém ani konzervační látku a je tedy vhodné i pro citlivější typy pletí.

2. Kyselina hyaluronová

Dokáže až několikasetnásobně na sebe vázat vodu, a tím pokožku vysoce hydratovat. Přirozeně se vyskytuje v pokožce, ovšem postupem věku její obsah v pleti ubývá. V kosmetice se využívá především nízkomolekulární kyselina hyaluronová, která dokáže proniknout přes bariérovou vrstvu pokožky (vysokomolekulární se využívá především v korektivní dermatologii).

Máte pleť normální nebo smíšenou? Tím pravým pro vás je Kyselina hyaluronová – gel (154 Kč)

Jemné, dobře vstřebatelné gelové sérum s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové, která zajišťuje intenzivní hydrataci a postupnou redukci drobných vrásek. Pleť po aplikaci bude pevná, svěží a rozjasněná. Obsahuje 100% nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou.

Autor: RYOR

Je určený pro všechny typy pleti a věkové kategorie. Ideální k aplikaci pravidelně ráno i večer na celý obličej.

Pro intenzivnější hydrataci doporučujeme pokožku po vstřebání ošetřit tonikem, kdy dojde k navázání vody na molekuly kyseliny.

S těmito pomocníky vás již dehydratovaná pleť nepřekvapí!