Tahle sehraná dvojka věděla, co by se dalo z pumpy zpeněžit. Vybrali si hlubokou noc, zastavili bokem a šli najisto. Jejich zájem se soustředil na schránku, kde byly uloženy dva vysavače. Vypáčili ji a přístroje v hodnotě 120 tisíc korun odnesli. Nepohrdli ani kasičkami, ve kterých našli devadesát korun.

 

Přestože na místo krádeže nemíří bezpečnostní kamery, podrobným zkoumáním aut, která v té době na čerpací stanici zastavila, se kriminalisté nakonec dobrali až k dvojici pachatelů. „Jeden z mužů už za sebou má trestní minulost,“ dodal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Případ hodnocený jako krádež a poškození cizí věci probíhá ve zkráceném řízení. Zda muži ukradli zařízení na objednávku, zjišťují kriminalisté. Zlodějům hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Poberty lákají i vysoušeče rukou

Vedle vysavačů zloději na pumpách nepohrdnou ani sušáky rukou. Ty se totiž dají »střelit« v barech a hospodách nebo zpeněžit v zastavárnách. Loni spadla klec na dívku a jejího společníka, kteří na brněnských pumpách zcizili hned několik těchto přístrojů. Pár postupoval vždy stejně. Dívka si půjčila od obsluhy klíč na toaletu. Tam sušák v ceně 25 tisíc společně odmontovali, schovali do batohu či kabely a v klidu odešli.

Video: Zloděje tuzemské pumpy přitahují.

Video
Video se připravuje ...

Neskutečná scéna. Zatímco řidič kamionu vlevo kontroluje auto, drzý zloděj ho připravil o prkenici Policie ČR