Pan Forman zemřel v nemocnici v Danbury. Ta je nedaleko jeho bydliště v městečku Warren. V době jeho odchodu s ním byla celá rodina, tedy i všichni synové,“ napsal Blesku americký agent oscarového režiséra Dennis Aspland. Na toho nás odkázala Formanova manželka Martina (52), která poskytla o víkendu pouze jediné vyjádření ke skonu svého muže. Od té doby mluvit nechce. Podle agentova vyjádření je jasné, že se s otcem v USA stihli rozloučit i jeho starší synové Petr a Matěj (53), které měl s druhou manželkou Věrou Křesadlovou (74).

Rodina je samozřejmě zarmoucena, prosím chápejte jejich žal. Za zaslané kondolence a vyjádření soustrasti velmi děkují,“ dodal Aspland. Informace deníku Blesk, že Forman podlehl těžkému zápalu plic, nechtěl komentovat. Stejně tak, že chce být pochovaný na svém ranči či v jeho bezprostředním okolí.

Do Česka nechce

Podle našich zdrojů Forman v posledních dnech svého života vyjádřil přání, že chce být pochovaný v USA, kde od své emigrace v roce 1968 žil. Do rodné země tedy převezený být nechtěl. „Nejraději by spočinul na ranči, který tolik miloval,“ dodal náš zdroj s tím, že režisérovi bylo velmi špatně už dobrý rok. Letos na jaře se jeho stav zhoršil natolik, že byl hospitalizovaný v nemocnici, kde také v pátek 13. dubna – dle sdělení rodiny po krátké vážné nemoci – skonal. 

Pláče i Čáslav

Velký smutek vládne ve Formanově rodné Čáslavi! Ta režiséra připomene tento týden v pátek vzpomínkovým večerem v kině, které nese jeho jméno. Podrobnosti budou známé dnes. „Nejspíš budou na programu i ukázky z nejslavnějších filmů,“ řekl starosta města Jaromír Strnad (ČSSD). „Očekáváme, že největší zájem bude až v týdnu,“ doplnil. Lidé mohou od soboty také psát do kondolenčních knih vystavených ve vstupu kina.

Fotogalerie
18 fotografií

Video: Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo

Video
Video se připravuje ...

Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo Blesk TV