Od sedmého dubna prošetřovali kriminalisté případ, který mohl dopadnout velice špatně pro náhodné Pražany. Ve večerních hodinách totiž zavolal operátorům neznámý muž, který policistovi sdělil, že pokud mu operátor položí sluchátko, tak vezme svou nelegálně drženou zbraň, vyjde na ulici a zastřelí kteréhokoli nevinného člověka, kterého v ten okamžik potká.

Mluvit s ním však bylo velice těžké, jelikož trpěl zřejmě psychickou poruchou. „Operátor se sice snažil od volajícího zjistit, co vlastně potřebuje, jak může muži pomoci, ale chvílemi to byl pro policistu téměř nadlidský úkon. Nicméně i tak se ve výsledku vlastně nedozvěděl nic konkrétního,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Pět dní strachu

Případ si ihned vzali na starost kriminalisté, kterým se jej naštěstí podařilo dopadnout za pět dní. „Při zadržení museli být policisté velice obezřetní a opatrní, neboť do poslední chvíle nemohli vědět, zda podezřelý nelegální zbraň skutečně má či nikoli. Nakonec se ukázalo, že výhrůžky zbraní byly pouze plané,“ dodal Hulan. K zadržení došlo v Purkyňově ulici v centru Prahy.

Šílenec poté skončil na policejní služebně a za jeho čin mu nyní hrozí až čtyři roky vězení. „Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro trestný čin vydírání,“ uvedl na závěr Hulan. Muž po výslechu zamířil do psychiatrické nemocnice, kde bude zadán znalecký posudek ohledně toho, jestli je zadržený muž vůbec odpovědný za své jednání.