Noční hlídač plaveckého stadionu v pražském Podolí vyrazil v noci na dnešek jako obvykle na pochůzku. Když se kolem druhé hodiny ráno dostal jako obvykle k venkovnímu bazénu, zatajil se mu dech. Zničehonic se před ním zjevili dva maskovaní muži – a v rukou dokonce drželi zbraň! „Hlídače spoutali a donutili ho, aby je dovedl k trezoru,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk sled událostí.

Ale ouha – trezor byl pro ně příliš velký oříšek. Dostat se do něj nemohli. „Navíc je vyrušil pekař, který v ten okamžik přivezl zboží. Muži pak z místa přepadení utekli s nepořízenou,“ doplnil Daněk, co hlídače zřejmě zachránilo.

Muže, kteří se ke krutému zločinu snížili, nyní policisté hledají. „Vzhledem k tomu, že byli maskovaní, sháníme případné svědky, kteří se mezi 01:00 a 03:20 hod. pohybovali v blízkosti plaveckého stadionu v Podolí a mohli je zahlédnout ještě před nebo po přepadení bez maskování,“ řekl mluvčí. Zároveň prosí řidiče, kteří v této době projížděli ulicemi Na Kavčích horách, Břidlická a okolí o poskytnutí případných záběrů z palubních kamer. Pachatelé totiž měli nejspíš auto přistavené právě tam.

První z podezřelých měří asi 168 až 170 cm a má štíhlou postavu. Přes kuklu bylo vidět, že má oteklé oči, a mluvil česky bez přízvuku. Druhý muž byl zhruba 180 cm vysoký, taktéž štíhlý, při přepadení ale nemluvil. Oba byli oblečení do černého a na sobě měli taktické vesty. Oběma v případě odsouzení hrozí za trestný čin loupež až desetileté vězení.

Policisté žádají svědky, aby se přihlásili na linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Dva pachatelé přepadli nočního hlídače v Podolí. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie