Africký farmářský trh nabídne několik stánků s ugandskými úlovky. „Místní již zběhlí farmáři vytáhnou esa ze svých lacláčů a kromě porce pořádný exotiky se budete moci stmelit chutí grilovaných banánů a ananasů, avokádových parádiček, potěšit receptorky africkými smoothie a čerstvou třtinovou šťávou. Nebo třtinou s rumem,“ lákají organizátoři na dobroty, které se budou v sobotu podávat.

Kromě různě již upraveného a zpracovaného ovoce tady objevíte i stánek, ve kterém si můžete koupit exotické ovoce neopracované na domácí ochutnávání. K dostání budou manga, avokáda, mučenky, papáje, ananasy, červené dračí ovoce, duriany, cukrová třtina, africké hlízy jako maniok či taro kořen, sluncem sušené ovoce, oříšky, vanilka, koření ze Zanzibaru i kakaové boby.

Zábava pro celou rodinu

Trhy ale nebudou pouze o jídle. Pokud se vypravíte na Heřmaňák s dětmi, můžete si s nimi užít zábavu při ugandské rukodělné dílně, která začíná v devět ráno a končí ve dvě hodiny odpoledne. Součástí interaktivní zábavy bude i hraní na bubny. Více informací o celé akci objevíte tady.

Kdy? V sobotu od 9 do 17 hodin
Kde? Farmářské trhy na Heřmaňáku, Praha 7
Vstupné? žádné

Fotogalerie
4 fotografie