O předposledním červnovém víkendu se Praha rozezvučí hudebními hvězdami světové velikosti. Na Metronome Festival Prague totiž zavítají umělci z celého světa, které doplní tuzemská špička. Na čtvrteční tiskové konferenci představili pořadatelé festivalu jeho program. A vskutku je na co se těšit!

Zahrají legendy, současníci i »navrátilci«

Mezi pozvanými hosty se objeví legendární zakladatel kapely Velvet Undergrond John Cale. O den později vystoupí bývalý zpěvák Talking Heads David Byrne. Moderněji zaujatí posluchači se pro změnu mohou těšit na vystoupení kapel The Chemical Brothers a Massive Attack, které by rovněž měly představovat zlaté hřeby festivalu.

„Jsme rádi, že letos přijelo více zahraničních hvězd než loni,” uvedl za pořadatele David Gaydečka. „Těší nás, že o festival stoupá zájem i v zahraničí.” Návštěvníci se tak podle něj mohou těšit na pestré koncerty v takřka „domácké” atmosféře.

Metronome Festival se letos bude konat potřetí. Takhle to vypadalo loni.
Autor: Metronome festival

Dále se v černu dočkáte i britského zpěváka Toma Odella nebo stálice české hudební scény Umakart. Tata Bojs na festivalu „oslaví” svých 30 let existence. A dojde i na jeden neočekávaný a neoficiální »comeback« skupiny Sexy Dancers, kteřá na velké akci zahraje poprvé po 20 letech.

Naše opětovné spojení je taková nostalgická zatáčka, ale velmi se na ní těším,” prozradila zpěvačka kapely Dara Rolins. „Hodláme zazpívat celou naší jedinou desku, s výjimkou jedné písně,” doplnil ji spoluhráč s kapely Daniel Bárta. „Kromě festivalu si zahrajeme spolu možná ještě párkrát do roka, ale oficiálním comebackem bych to nenazýval.”

Očekává se tisíce návštěvníků

Vstupenky je možné pořídit si do konce dubna na oba dva dny festivalu za 1 990 Kč. „Začátkem května se cena vstupného navýší o 200,- Kč,” zmínil organizátor. Kdo má o festival zájem už teď, neměl by tak jako tak otálet. Do prodeje půjde zhruba 20 000 lístků, přičemž pořadatelé předpokládají velký zájem, právě díky atraktivnímu programu.

Ten si ostatně pochvaluje i primátorka hl. města Adriana Krnáčová. „Budu se snažit být skoro na všem, protože nabízí hudbu přesně pro mou věkovou skupinu,” uvedla.

Kdy: Festival bude probíhat 22.-23. června v odpoledních a večerních hodinách
Kde: Areál Výstaviště Praha
Vstupné: Do konce dubna 1 990,- Kč základní na oba dny festivalu, od začátku května 2 190,- Kč. Děti do 11 let ve výšce do 140 cm mají vstup zdarma.

Fotogalerie
35 fotografií