Aurora Station bude mít vše, co očekáváme od luxusního hotelu: pohodlné postele, příjemné prostředí a nádherné výhledy. Co nádherné? Přenádherné a jedinečné!

Nikde jinde si totiž neprohlédneme matičku Zemi z výšky 322 kilometrů. A rovněž tak jinde nezažije host až 16 východů Slunce za den! To vše díky tomu, že Hotel Aurora se buduje na nízké oběžné dráze Země, kde naši planetu obkrouží každých zhruba 90 minut...

„Po celý pobyt se hoteloví hosté budou nacházet ve stavu beztíže,“ odhaluje ředitel firmy Orion Span Frank Bunger.

Nutný výcvik

Základem budoucího hotelu je tubus s rozměry 10,5 x 4,3 metru, který pojme šest lidí, včetně dvou členů posádky. Ve vesmíru vždy stráví 12 dní. Kromě toho, že je vesmírný zážitek bude stát 197 milionů korun (se započtením nezbytné dopravy to dělá 16,4 milionu za noc – pozn. red.), budou muset absolvovat i tříměsíční výcvik.

Stejně tomu ovšem bylo u 7 vesmírných turistů na stanici ISS. Ti dokonce museli podstoupit výcvik v dvojnásobné délce!

Už přijímají rezervace

Pro zájemce, kteří by chtěli jedinečný pobyt ve vesmíru zažít na vlastní kůži, se již otevřely rezervace a vybírá se vratná záloha ve výši 1,6 milionu korun. Zatím si však musí počkat, zda bude představa společnosti vůbec realizována, neboť teď čeká projekt to nejtěžší – shánění peněz od investorů. Jestli vše půjde dobře, měli by se první turisté do Aurora Station podívat už zkraje roku 2022. „Jen za 72 hodin už máme první čtyři měsíce plně rezervované!“ raduje se ze slibného vývoje společnost Orion Span na Twitteru.

Aurora Station

● Výcvik trvá 3 měsíce

● Cena cesty: 197 milionů Kč

● Délka pobytu: 12 dnů

ISS

● Dnes jediný trvale obývaný objekt ve vesmíru

● Půlroční výcvik

● Cena cesty: 411 až 823 milionů Kč

● Délka pobytu: kolem 13 dní

 

Video
Video se připravuje ...

Přelet nad Zemí natočený z Mezinárodní vesmírné stanice Youtube.com

Fotogalerie
24 fotografií