Zaměstnanci celní správy a policisté ve středu dopoledne zasahovali v areálu Amazon v Dobrovízi v rámci celostátní akce. Celníci zasahují ve více firmách v celé republice se snahou odhalit nelegální zaměstnance, řekla mluvčí celní správy Martina Kaňková.

Amazon při kontrole s celníky spolupracoval. „Poskytli jsme jim možnost získat informace o našem provozu a řídili se jejich pokyny. Všude, kde působíme, jednáme v souladu s legislativními předpisy,“ sdělil Blesk.cz mluvčí Amazonu Ctibor Jappel.

Výsledky celostátních kontrol by měly být známé příští týden, uvedla Kaňková. „Kontrolní akce se týká více firem v každém regionu,” řekla mluvčí. Podrobnější informace ale odmítla uvést.
Video
Video se připravuje ...

Policisté a zaměstnanci Celní správy zasahovali ve středu v areálu Amazon v Dobrovízi. Aktu.cz

Největší internetový obchod na světě

 

Amazon je největším internetovým obchodem na světě, patří americké společnosti Amazon.com, Inc. Má více než 140 distribučních center, z toho přibližně třetinu v Evropě. Například v Polsku má čtyři distribuční centra. Amazon chce mít v ČR do konce letošního roku 5000 stálých zaměstnanců, nyní jich má více než 4500. Nové pozice v různých oborech přibudou v distribučním centru v Dobrovízi u Prahy i v korporátní kanceláři v pražských Dejvicích.

Fotogalerie
7 fotografií