První rekonstrukce, které se dotkne pozdržení, je ulice Vinohradská. Dopravní podnik pouze opraví koleje mezi stanicemi Flora a Želivského. „V termínu od 28. 4. do 1. 9. měla probíhat rekonstrukce tramvajové trati. Vzhledem k tomu, že do konce roku proběhne rekonstrukce blízké Husitské ulice, nelze tyto stavební akce realizovat současně. Proto bude rekonstrukce probíhat v létě tak, aby vždy byl průjezdný jeden pruh pro osobní automobily,“ potvrdil pro Blesk.cz radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Podobně se rekonstrukce vyhne také Štěrboholské spojce, podle Dolínka je už nyní Praha 2 a 3 v problémech kvůli současným opravám a další vozidla by v ulicích městských částí prohloubila komplikace. Revitalizací tak projde jen okolí, omezení se ale dotknou řidičů jen v minimální míře.

S dubnem začala rekonstrukce Libušské ulice:

179 velkých akcí jen tento rok

Ve volebním roce se v metropoli sešlo obrovské množství akcí, ale i plánovaných oprav. „Celkem bylo nahlášeno pro tento rok téměř 180 stavebních akcí, jejichž realizace bude mít negativní dopad na dopravní provoz,“ popsal dále radní. Na léto tak byla přesunuta oprava Kamýcké ulice na Suchdole, přičemž bude silnice několikrát uzavřena.

Problémy ale mohou řidiči čekat v blízké Dvorské ulici, ta bude od července do poloviny srpna zcela uzavřena pro dopravu, použít tak budete muset náhradní trasy.

Po uzavření Libeňského mostu a pádu lávky v Troji došlo od konce minulého roku hned k několika omezením na pražských mostech. Radní pro dopravu ale ujišťuje, že páteřních komunikací přes Vltavu by se letos rekonstrukce či velká omezení neměla dotknout. „Některé mosty budou průběžně omezovány podle potřeby, ale v plánu není žádná uzavírka klíčového mostu přes Vltavu,“ dodal na závěr Dolínek.