Informace Blesku potvrdil bavičův syn Pavel Novotný (36). „Ano, je to tak, pro nás je to vysoce pozitivní zpráva. Tatínek operaci potřebuje, ale kvůli jeho zdravotnímu stavu doposud nebyla možná. Po potížích se srdcem, mrtvici  prostě nemohl do další narkózy. Jenže po lednové náhlé hospitalizaci, kdy strávil tři dny v umělém spánku a jeho tělo to zvládlo na výbornou, se lékaři usnesli, že v nejbližší době tátovi operaci přece jen provedou,“ říká Novotný.

„Nedělají to proto, že by museli, ale proto, že tátovi výrazně uleví,“ dodává bavičův syn s tím, že o termínu zatím není rozhodnuto a táta je zatím doma. Mluví se ale o létě.

Novotného zdravotní peripetie odstartovala mrtvice v roce 2013. Sotva se z ní vzpamatoval, selhaly mu v roce 2016 ledviny a poté se přidaly potíže s močovým měchýřem. V roce 2017 bavič prodělal infarkt. Letos na začátku roku mu začaly selhávat orgány a lékaři o jeho život bojovali v sanitce několik desítek minut. Před měsícem byl Novotný propuštěn domů a od té doby se jeho stav lepší.

VIDEO: Bavič Petr Novotný po mrtvici: Před lidmi vydržím stát jen 10 minut!

Video
Video se připravuje ...

Bavič Petr Novotný po mrtvici: Před lidmi vydržím stát jen 10 minut! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
18 fotografií