Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Třída plná teroristů: Policie obvinila prvního „hrdinu“, který nadával teplickým prvňáčkům

Autor: ČTK - 
9. dubna 2018
18:38

Za nenávistné komentáře na sociálních sítích pod fotografií žáků první třídy ze základní školy v teplických Proseticích obvinila frýdecko-místecká policie prvního člověka. Muži hrozí až tři roky vězení. Uvedla to Česká televize. Do třídy chodí převážně romské, vietnamské a arabské děti. V případu policie prověřuje ještě dva podezřelé.

Fotografie dětí první třídy se loni na podzim objevila na stránkách místního Deníku, který zveřejňuje fotografie prvňáků i v jiných okresech. Poté se objevila i na sociálních sítích, kde někteří lidé začali děti označovat například za malé sebevražedné atentátníky. Diskutující také vtipkovali v souvislosti s tím, že škola sídlí v Plynárenské ulici a navrhovali poslat děti do plynu. „Tam by sednul granát jak pr… na prkýnko,“ zněl další z mnoha komentářů. Výhrůžky směřovaly i proti učitelům a vedení školy.

„V této věci již bylo muži sděleno obvinění z trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Za toto jednání může být muž potrestán odnětím svobody v délce trvání od šesti měsíců až tři roky,“ řekla ČT policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Jednání dalšího podezřelého policie nejdříve vyhodnotila jako přestupek a řešil ho přestupkový odbor tachovského městského úřadu. Dozorující státní zástupce ale nařídil vrátit případ zpět policii. Třetího podezřelého vyšetřovaného policií v Teplicích se dosud nepodařilo vyslechnout.

Případ vyvolal vlnu solidarity a podpory veřejnosti. Ve prospěch školy byly například založeny dvě sbírky. Útoky na děti odsoudila i řada politiků a osobností, mimo jiné ombudsmanka Anna Šabatová a hudebník Michael Kocáb.

crush ( 10. dubna 2018 10:59 )

 Plané rečí adolescentov by som nenazýval terorizmom. Terorizmus je priame napadnutie s fyzicky ničivými dôsledkami. Blbé kecy treba tiež samozrejme osúdiť, ale pozor na príliš silné slová!!!

Lan2211 ( 9. dubna 2018 23:22 )

jo ale u nas se mohli 40 let volit jen komunisti

Desterz ( 9. dubna 2018 21:23 )

Jo, hlavně že v Brně mají dávat "Naše násilí a vaše násilí", kde Ježíš znásilní muslimku. Proč tam místo Ježíše není Mohamed? Ptám se? To by byl asi jinej "cvrkot" co?! Do křesťanské víry se může nenávistně kopat? Do muslimské ale ne, že jo?! Tak kde jste, vy honicí psi našeho Ministerstva pravdy? Děláte že nic nevidíte, ačkoli je to dehonestace křesťanské víry par excellence?! Ne, nejsem křesťan, ale je mi na bl!tí když vidím ten dvojí metr!

vosavopruz ( 9. dubna 2018 20:46 )

Za provokaci vězení a za utýrání zvířete vždycky podmínka.Je to celé na hlavu.

pekaaaros ( 9. dubna 2018 20:31 )

víte co je sranda? Že v kolébce demokracie USA ještě v 50. letech neměli černoši volební právo a u nás ano.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání