První opilec za volantem na sebe upozornil jízdou bez rozsvícených světel už v pátek večer. Projížděl Tusarovou ulicí v Praze 7, když ho policie zastavila. Na první pohled bylo zřejmé, že je opilý. To potvrdila i provedená dechová zkouška s pozitivním výsledkem téměř 2,5 promile,“ popisoval mluvčí městské policie Jan Čihák. Strážníci jej pak předali do rukou Policie ČR. Tím víkendové páchání přestupků neskončilo. 

Ujíždějící zdrogovaná řidička

Už v sobotu dopoledne přibyl další případ požití alkoholu. Strážníci si všimli v ulici Hybernská skupinky podnapilých lidí, kteří právě opouštěli noční klub. „Hlídka pojala podezření, že by skupinka, která stála u zaparkovaného vozidla, mohla být pod vlivem alkoholu nebo drog. Operátor kamerového systému proto celou situaci monitoroval,“ sdělil Čihák.

Video
Video se připravuje ...

Takto probíhala o víkendu dechová zkouška i test na drogy u jedné řidičky u Karlova náměstí. Městská policie hlavního města Prahy

A tak jakmile všichni nasedli do auta a vyjeli, městská policie ihned vyrazila. Při pronásledování automobilu na sebe řidička jasně upozorňovala při porušování dopravních předpisů. Po zastavení se zdráhala testů, které nakonec podstoupila. Alkohol v krvi neměla. Test na drogy byl pozitivní, a to na amfetamin a metamfetamin.

Náraz do stromu

Dalšího nešťastníka, který se vydal za volant omámen alkoholem, potkali strážníci v Euklidově ulici v Praze 15. Muž stál u nabouraného vozu, kterým najel přímo do stromu. Alkohol sice mladý muž v krvi neměl, ale test na drogy odmítl. „Strážníci proto celou věc předali přivolané hlídce Policie ČR k dalšímu šetření,“ svěřil Čihák.

Jiného, pro změnu opilého řidiče, zase prozradilo porušení zákazu vjezdu v Horoušanské ulici v Praze 14. Cizinec následně při dechové zkoušce nadýchal bezmála dvě promile alkoholu.

Senior se zákazem

A posledním případem byla honička se seniorem. Ten se totiž rozhodl městské policii upláchnout, jakmile ji zpozoroval v zrcátku. Důvodem totiž byl zákaz řízení, který porušil. „Strážníci ho dostihli a zastavili v ulici Na Křečku. Protože byl muži  pravomocně vysloven zákaz řízení motorových vozidel, předali ho strážníci pro podezření ze spáchání trestného činu Policii ČR,“ řekl nakonec mluvčí městské policie.

Fotogalerie
4 fotografie