Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Jsem zpátky!“ Schwarzenegger byl po operaci srdce propuštěn z nemocnice

Autor: ČTK, mah - 
7. dubna 2018
08:33

Rakousko-americká hvězda akčních filmů s Terminátorem, politik a sportovec Arnold Schwarzenegger byl v pátek propuštěn z nemocnice. S odkazem na jeho tiskového mluvčího o tom informovala agentura AP.

Bývalý kalifornský guvernér „je doma a daří se mu skvěle“, uvedl mluvčí Daniel Ketchell.

Sedmdesátiletý Schwarzenegger se 29. března podrobil v losangeleské nemocnici Cedars-Sinai plánované výměně srdeční chlopně pomocí katétru. Během operace, která byla částečně experimentální, ovšem nastaly komplikace, uvedl server TMZ. Lékaři s nimi ale podle serveru počítali.

Někdejší hvězda akčních filmů, známá mimo jiné ze série o Terminátorovi, už v roce 1997 podstoupila v Mexiku výměnu aortální chlopně. Lékaři to sice nepovažovali za nezbytně nutné, ale Schwarzenegger se pro operaci rozhodl, dokud je ještě mladý, a s ohledem na to, že později by byl zákrok stejně nutný.

Posledních několik dní již Schwarzenegger komunikoval z nemocnice prostřednictvím Twitteru. V pondělí napsal: „It's true: I'm back! (Je to pravda: Vrátil jsem se.),“ v narážce na svou slavnou větu z filmu Terminátor I will be back.

„Usnul jsem s očekáváním, že se probudím s malou jizvou, a probudil jsem se s velkou. Ale víte co? Probudil jsem se, a za to jsem vděčný,“ dodal.

Video  Terminátor 2: Den zúčtování (1991)  - INT, YouTube
Video se připravuje ...

Lan2211 ( 7. dubna 2018 23:11 )

no to se da rict spis o tobe ze by se stalo hovno...

Zobrazit celou diskusi