Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman dostal od Slováků valašku. A s Babišem chce řešit problém s vládou

Autor: simao, ČTK - 
6. dubna 2018
13:12

Prezident Miloš Zeman dnes ukončil třídenní návštěvu Slovenska, která byla jeho první zahraniční cestou ve druhém funkčním období hlavy státu. Dopoledne Zeman odjel ze Štrbského Plesa ve Vysokých Tatrách, kde se ve čtvrtek setkal se svým slovenským kolegou Andrejem Kiskou i s novým slovenským premiérem Peterem Pellegrinim.

Zeman při odjezdu nekomentoval krach jednání mezi ANO a ČSSD o vytvoření vládní koalice. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček dříve na Twitteru napsal, že Zeman své stanovisko k sestavování vlády nejdříve sdělí premiérovi v demisi a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Zeman se ještě ve čtvrtek ohledně formování nové české vlády vyjadřoval optimisticky. Podle něj bylo dosaženo rámcové shody, že kabinet bude sestaven na půdorysu spolupráce hnutí ANO, ČSSD a KSČM.

„Pokud jde o informaci, kterou mně poskytli o průběhu vyjednávání vedoucí představitelé sociální demokracie, myslím si, že byla uspokojivá a že signalizuje, že ta jednání, byť s jistými obtížemi, probíhají dobře,“ řekl prezident na čtvrteční tiskové konferenci, kterou uspořádal spolu se svým slovenským protějškem Kiskou.

Jenže později se v Praze objevil zásadní rozpor mezi ANO a ČSSD a zpráva o tom, že jsou jednání před krachem. „Své stanovisko k aktuálnímu politickému dění pan prezident nejdříve sdělí panu premiérovi,“ zareagoval dnes Ovčáček na dotazy novinářů.

Při návštěvě Slovenska označil Zeman za poslední česko-slovenský problém neexistenci Českého domu v Bratislavě. Kritizoval také vydání údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina z České republiky do Spojených států jako krok, který může posloužit k vnitropolitickému boji v USA. Zeman si ze Slovenska mimo jiné odváží zdobenou valašku, kterou mu krátce před jeho odjezdem předal starosta tatranské obce Štrba Michal Sýkora.

Video  Zeman promluvil o jedu v Česku, poradci s půlkou žaludku i svém zdraví.  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

ccir ( 8. dubna 2018 20:56 )

Tento Čech bol prijatý na Slovensku zo všetkými poctami ako málokto zo zahraničia. Bolo mu vyhovené úplne všetko čo požadoval a to aj napriek tomu že sa už roky vyjadruje na adresu Slovenska a Slovákov bezdôvodne verejne veľmi dehonestujúco. A to kedy len chce a koľko sa mu len zachce a potom si príde na drzovku s celou svojou rodinou bez hanby na návštevu a tvári sa že je všetko v najlepšom poriadku! To je teda ale charakter!!! Keď má teda také výhrady voči Slovensku a Slovákom ako má, čo mu nikto neberie, predsa má právo tiež aj on na svoj názor, ale potom však nechápem a nielen ja na Slovensku prečo sem na to Slovensko potom všetkom ešte vôbec aj lezie. Žiadna hanba, žiadna chrbtová kosť?

ivoadler ( 6. dubna 2018 14:22 )

Ta valaška se může při jednání hodit. Když jednáš o míru, drž v ruce pořádný klacek (jeden z amerických prezidentů).

gabreta ( 6. dubna 2018 14:01 )

Omyl soudruzi. Valaškou ukáže Miloš Fialovi s Chemikem, kde mají oni mikrofony, aby tahli ke svýmu, jako to ukázal Bohouškovi!!

zarazenyprd ( 6. dubna 2018 13:55 )

Když se mu nepodařilo exportovat Nikulina do Ruska, takať zkusí Babiše zpátky na Slovensko, je to blíž.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa