Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šokující! Fotku postižené dívky použili k propagaci potratu, matka se vzbouřila

9. dubna 2018 | 06:00

Lidé dokážou být občas opravdu krutí a bezcitní. Svými činy a slovy dokážou druhým ublížit a ani si neuvědomují, jaké následky to může pro dotyčného mít. Své o tom ví rodiče ze Spojených států. Uživatel sociálních sítí použil fotografii jejich postižené holčičky k propagaci potratů. 

Sophii (9) byl diagnostikován Rettův syndrom. Ten jí neumožňuje žít normální život. Holčička není schopná plynulé řeči, má deformaci končetin i obličeje a nemoc jí ovlivňuje také motorické centrum mozku. Trpí častými záchvaty dušení a její rodina se o ni musí nepřetržitě starat prakticky čtyřiadvacet hodin denně. Aby toho nebylo málo, potkala Sophii a celou její rodinu nepříjemná a hodně citlivá věc. 

Rodina se rozhodla o Sophiině stavu mluvit. Jenže to byl právě ten kámen úrazu. Jejich příběhu si začali všímat lidé na internetu a místo toho, aby měli pro jejich situaci pochopení, začali mít nepříjemné a bezcitné narážky. "Jsou lidé, kteří říkají, abych své dítě zabila a zbavila ho jeho utrpení," vypráví Sophiina matka.

Jeden z anonymních útočníků ale zašel příliš daleko, když sdílel Sophiinu fotografii a nabádal ostatní k potratům. Na snímku dokonce označil profil Sophiiny matky Natalie. Tu tento příspěvek opravdu pobouřil a stěžovala si správcům sociální sítě Twitter. Ti jí ale oznámili, že nebyla žádná pravidla porušena a účet, na kterém byly snímky její dcery sdíleny, nebudou stíhat.

Příspěvek byl na internetu tedy stále umístěn a byl lidem nepřetržitě na očích. Zoufalá Natalie prosila ostatní o nahlášení tohoto příspěvku jako nevhodného. Nakonec se jim podařilo správce přesvědčit a příspěvek byl smazán. Rodina si oddychla a snaží se na celou záležitost zapomenout. Není jim ale dosud jasné, jak se někdo může takové ohavnosti dopustit.

Autor: Adéla Ondroušková