Pražský půlmaratón už tuto sobotu přiláká do centra metropole sportovní nadšence i běžce, lidé musejí počítat s rozsáhlými dopravními komplikacemi na obou březích Vltavy, podél které povede trasa závodu.

V rámci omezení pro řidiče půjde o celou řadu uzavírek a zákazů parkování, přičemž některé z těchto opatření vstoupí v platnost už v pátek 6. dubna, tedy den před konáním samotného závodu. Toto opatření se týká hlavně ulic u nábřeží a v nejbližším okolí.

Hromadnou dopravu čeká řada odklonů, které se budou týkat všech tramvajových spojů, které lokalitou podél Vltavy v Praze projíždějí. Omezení se přitom v sobotu 7. dubna bude měnit hodinově podle toho, kde se zrovna běžci budou nacházet.

Na trase závodu bude na pořádek dohlížet městská i státní policie, která bude zajišťovat bezpečí závodníků a zároveň poradí motoristům v nesnázích. Dopravní podnik doporučuje využít pro pohyb v centru zejména metro, které se v případě zvýšeného vytížení posílí.

Kudy se poběží?

Trasa závodu začíná na náměstí Jana Palacha, přes Křížovnické náměstí budou dál běžci pokračovat po Smetanově a Masarykově nábřeží. Po druhém břehu pokračuje závod po Palackého náměstí a Rašínově nábřeží, posléze se přes Palackého most a Lidickou podívají až na Strakonickou ulici, kde se nachází otočka.

Zpátky sportovci zdolají trasu Hořejší nábřeží – Janáčkovo nábřeží – most Legií – Smetanovo nábřeží – Křížovnická – Mánesův most, přes Malou Stranu pak sportovci poběží do Holešovic a Karlína. Rohanským nábřežím se vrátí do centra metropole, kde závod skončí tam, kde začal, tedy na náměstí Jana Palacha.

Tudy se půlmaratón v letošním roce poběží.
Autor: RunCzech
Pražský půlmaratón se v sobotu poběží od 10:00 zhruba do 13:00 hodin, některá omezení ale budou platit ještě několik hodin po ukončení závodu. Organizátoři poskytují bezplatné informace na telefonních číslech 800 165 102 a 800 100 991. Uzavírky jednotlivých ulic najdete na webu pořadatele, rozsáhlý výčet konkrétních opatření v hromadné dopravě naleznete na webu dopravního podniku.

Fotogalerie
5 fotografií