Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američané v Moskvě sbalili kufry. Diplomaté s rodinami odjeli třemi autobusy

Autor: ČTK, mah - 
5. dubna 2018
07:10

Američtí diplomaté jsou na cestě z Ruska. Ve čtvrtek ráno zřejmě třemi autobusy odjeli na letiště z americké ambasády v Moskvě. Novináři, kteří před velvyslanectvím čekali na odjezd diplomatů, viděli osoby, které do vozů nakládaly zavazadla. Informovala o tom agentura AP.

Rusko minulý týden nařídilo 60 pracovníkům amerického diplomatického zastoupení, aby i s rodinami do týdne opustili zemi. Opatření bylo odvetou za stejný krok Američanů, kteří tak reagovali na otrávení ruského agenta Sergeje Skripala v jižní Anglii, za které je podle západních států odpovědné Rusko. Moskva jakýkoli podíl na otravě popírá.

Video  Zeman odsekl moderátorovi kvůli jedu a BIS. A Hamáček se navezl do Babiše  - Bára Horáková, Lukáš Červený, redakce Blesk
Video se připravuje ...

Kromě vyhoštění diplomatů rozhodlo Rusko o uzavření amerického konzulátu v Petrohradě. Washington předtím nařídil, aby Rusové opustili svůj konzulát v Seattlu na severozápadě USA.

Ze solidarity s Británií vyhostila zhruba třicítka států na 150 ruských diplomatů, Moskva odpověděla recipročně. Z České republiky byli vypovězeni tři Rusové, stejně tak tři Češi musejí opustit ambasádu v Moskvě.

gabreta ( 5. dubna 2018 10:22 )

Koukni po diskuzích a uvidíš kolik lidí se nechává ovlivnit poplatnými médii a není schopno, udělat si vlastní názor! Přitom dohledat se dá opravdu hodně. Jak je u mladých jednoduchý je zfanatizovat a vytvořit jim potřebný názor, předvedl Áda s Hitlerjugend, bolševik se Svazákama, kteří vyřvávali "Ten kdo stojí na chodníku, podpotruje Ameriku" a dneska nám to předvádí naše neznalá historie, "Zlatá mládež" znova!!

peste ( 5. dubna 2018 09:43 )

Tomu se musím smát..."Diplomatická válka Moskvy.....", ha,ha... Pokud je mi známo tak s vyhošťováním začali Angličani a USA a všichni jejich evropští poskoci, včetně České republiky. Jak je jednoduché zaměnit význam událostí přehozením pár slov ve větě.Pane Bože lidé jsou jak stádo ovcí. Jenže ty na rozdíl od člověka mají rozum. Lidé, prosím vás, nekonzumujte zprávy z masmédií jako svatosvatou pravdu. Ověřujte si ji, hledejte, ptejte se proč vám právě tuto informaci servírují v té podobě, v té chvíli,...Nemáte před sebou už "komunistický režim", který byl velmi čitelný. Nyní máte před sebou něco mnohem komplikovanějšího, záludného, krutého, co vás nasměruje, kam chce samo, obere vás o zdravý rozum a o lidskost. Jednoduše....přemýšlejte a nehrejte jim tu jejich špinavou hru!!!!!!

hab-art ( 5. dubna 2018 08:51 )

nevím nevím, ale připadá mi lepší opouštět Moskvu jak se stěhovat z Londýna!).

alenotakno ( 5. dubna 2018 08:14 )

jenom se pakujte a navždy.

Zobrazit celou diskusi