Tragická dopravní nehoda na území Prahy 5 se odehrála v srpnu roku 2014. Ve všední den brzy ráno tehdy stála mladá studentka na zastávce Švandovo divadlo na náměstí Kinských, když ji luxusním autem srazil opilý mladík. Místo poskytnutí první pomoci ale řidič z místa nehody utekl, žena na následky poranění zemřela.

O téměř čtyři roky později žádal v úterý viník celé nehody Marek Půček u soudu o podmínečné propuštění. Uvedl, že vinu přiznává, vyjádřil zároveň lítost nad tím, že na místě události nezůstal a ženě neposkytl první pomoc. Popsal, že tehdy vedl špatný život plný alkoholu a drog.

Půček už v minulosti jednou o podmínečné propuštění neúspěšně žádal a nepochodil ani tentokrát. Soudní senát zamítavé stanovisko vysvětlil tím, že vězeň projevuje lítost spíš nad sebou samým než nad zemřelou ženou. Útěk z místa činu chápe jako vypočítavé chování, nikoliv jako záchvat paniky. Z důvodu těchto skutečností prý zatím nedošlo k přijetí viny v plném rozsahu a vězeň se tak ještě nemohl zcela napravit. Soud v minulosti viníka nehody odsoudil k šesti letům odnětí svobody.