Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemřel Cvrliky (†40), legenda českého Twitteru: Dal si pivo, sedl na lavičku a umřel

Zemřel Cvrliky, legenda českého Twitteru: Na apríla si po oslavě dal pivo, sedl na lavičku a umřel.
Zemřel Cvrliky, legenda českého Twitteru: Na apríla si po oslavě dal pivo, sedl na lavičku a umřel.  (Autor: Twitter)
Autor: dce - 
4. dubna 2018
10:56

Tisíce followerů o Velikonocích rozesmutnila zpráva z twitterového profilu Cvrlikyho. Prakticky neznámý autor fenomenálního účtu Rostislav Š. (†40) zemřel 1. dubna po oslavě narozenin svého synovce. Jak se vyjádřil jeho bratr, Cvrliky měl nemocné srdce. Soustrast rodině vyjádřily stovky fanoušků.

Najednou je z Twitteru zničehonic o něco temnější místo…,“ napsal uživatel Tomíno pod smutný příspěvek od bratra Rostislava Š. Ten zemřel náhle ve věku 40 let. Na apríla jsem s celou nejbližší rodinou oslavil narozeniny svého synovce. Zahráli jsme si bowling, dal jsem si pár piv. Pak jsem si venku sedl na lavičku a prostě umřel. Ahoj a buďte na sebe hodní!“ napsal na účet Cvrliky jeho bratr v úterý.

Mnozí ovšem považovali příspěvek za divný vtip, nikdo si nechtěl připustit, že milý a tolerantní Cvrliky už není mezi živými. „Není to stupidní vtip. Měl 40 roků a nemocné srdce, které mu v tu až podezřele pěknou chvíli vypnulo. Poslední tweety jsem napsal z jeho přihlášeného počítače já, jeho brácha.“

Smutek pod příspěvkem vyjádřily stovky lidí, včetně moderátorky Dariny Vymětalíkové a bývalého trenéra Sparty Davida Holoubka. „Marně jsem doufal, že to byl aprílový žert. Je to krutá pravda. V mladém věku náhle zemřel Rostislav, @cvrliky. Měl úžasnou odvahu vidět na každém to lepší a byl neúnavným apoštolem tolerance a laskavosti. Je mi to moc líto… Upřímnou soustrast pozůstalým,“ napsal předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Odpočívej v pokoji, kamaráde. Ať jsi, kde jsi, snad je tam tak krásně, jak sis přál, aby na světě bylo. Upřímnou soustrast,“ napsala pod příspěvek Anna. Smutek se šíří i na Facebooku: „Zemřel @cvrliky. Nevyslovitelně smutný den pro všechny tolerantní, ohleduplné a hodné lidi. Český Twitter už nikdy nebude jako dřív. Díky za všechno, Cvrlikáčku, budeš moc chybět.“

Účet Cvrliky vznikl v roce 2014 a v současné době měl přes 18 tisíc fanoušků. Podtitul „To nej z CZ Twitteru“ naznačuje, čemu byl účet zasvěcen – autor retweetoval příspěvky, které se mu zdály zajímavé a výjimečné.

TATANKA20 ( 6. dubna 2018 20:36 )

Strašně se mě líbí názory "zdravých" lidí. Rosťa byl kámoš, jmenovec a nejednou jsme spolu byli na pivu. Málokdy si stěžoval na zdraví. A jak zaznělo v "Jeho hospůdce" po pohřbu..... Bylo to jeho rozhodnutí..... věděl, že ta nemoc není jen tak a o smrti mluvil...... Co jste dokázali Vy, co tu píšete ty nesmysly..... Rosťa byl mladý, pozitivní a spokojený člověk. Takového jsem ho znal. Respektujte úmrtí mladého člověka.... ne ty kecy kolem... Za všechny jeho známé.... kamarády.... Děkuji!

villon ( 4. dubna 2018 22:29 )

Dneska už se dá proslavit kdejakým hownem, dokoce i retweetem.

srpmistr ( 4. dubna 2018 19:05 )

Aha, soustrast vyjádřil ožralý chemik a megazloděj Kalousek... Co dodat. Patrně pomatený volič TOP09, žádná škoda.

pjotri ( 4. dubna 2018 18:23 )

NEZNAM, a to mam twitter od zacatku. Asi to zas nebylo buhvi co, legenda URCITE ne ... Cvrliky docvrlikal..

kradu ( 4. dubna 2018 15:00 )

putin ho otravil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání