Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Psí koncentrák u Štětína: V množírně se zvířata navzájem požírala, mnozí se utopili v bahně a hnoji

Autor: dce - 
3. dubna 2018
06:00

Absolutně šokující podmínky panují v polské množírně na severozápadě země. Ochránci zvířat odsud zachránili více než sto dvacet psů, našli také několik prasat, krav, koní i koček v absolutně šíleném stavu. Vyhladovělí psi požírali mrtvoly svých zemřelých druhů, z nichž někteří zemřeli hlady, jiní po nemoci a mnozí se vysílení utopili ve všudypřítomném bahně…

Více než 120 zvířat zachránili polští ochránci z farmy u obce Gryfino kousek od Štětína. Mezi nimi byli zejména psi, které zdejší majitelé zjevně množili na kšeft. Našli zde ale i koně, krávy, prasata a kočky. V jedné z budov byly i kostry koz. Hrůzy, které se v objektech zvířatům děly, vyděsily i otrlé.

Zvířata žila ve špíně několik dlouhých let – dvůr, ale i zemědělské objekty na pozemku byly pokryté několik centimetrů vysokou vrstvou bahna, exkrementů a zbytků těl uhynulých zvířat. Hnůj v částech dvora dosahuje až do výše jednoho metru…

Noční můru dokreslují děsivé fotky, které ochránci zvířat během třídenní záchranné akce pořídili. Psi požírající těla svých mrtvých druhů, zranění koně, štěňata uzavřená v klecích, zjevně nemocní psi, odpad a špína všude. „Ten zápach si nedovedete představit,“ popsal jeden ze zasahujících.

Na místě bylo také několik místních policistů i hasiči, které se snažili pomoci. Popisují šílené příběhy o tom, jak to na farmě podle všeho chodilo. Jeden z koní padl mrtev k zemi, majitelé neváhali ještě teplé tělo rozporcovat a hodit psům. Později je ovšem nechali svému osudu.

Nachází se zde i mnoho důkazů, že majitelé psy množili pro peníze – v objektu žili dobrmani, jezevčíci, šarpejové, ale i mnoho dalších žádaných plemen a jejich kříženců. Záchranáři zde ovšem nenašli žádné misky se žrádlem, zvířata neměla ani přístup k vodě. Mnoho z nich už zcela zdivočelo, což značně komplikuje jejich odchyt.

Otřesné záběry ze zvířecího koncentráku Polsko doslova šokovaly. Na pomoc s placením výdajů proto lidé během pouhých dvou dní poslali v přepočtu už 1,3 milionu korun.

ki33 ( 4. června 2018 20:12 )

je to kurevsky odporné. A příroda už by se měla zamyslet a nad námi už zavřít nebe.

0707 ( 4. dubna 2018 09:53 )

To snad čtu špatně ne?? Několik dlouhých let? A nikdo s tím nic nedělal? Nikdo nepomohl??? Lidi už si fakt zasloužíme, aby nám spadl nějaký obrovský meteorit na hlavu!! To snad nemůže být ani pravda!!!!!!!!!!

naidka ( 3. dubna 2018 17:31 )

Tímto se Polsko zařadilo mezi rozvojové země.

naidka ( 3. dubna 2018 17:28 )

Opravdu??? Střední Evropa a 21. století??? Spíš bych brala, kdyby se v tom bordelu válel ještě nějaký pračlověk.

bibijana ( 3. dubna 2018 11:08 )

Panebože, to je zase hrůza! Už jsem se vyděsila,že se to stalo u nás,je to ale v Polsku,ale to nic nemění na tom, že je to hrůza hrůz. Polsko patří do "civilizované" Evropské únie a k tomu my nesmíme mlčet!!!Najděte si kontakty na polské velvyslanectví, na naše europos.rance, proboha, protestujme za zpřísnění podmínek chovů a za vyšší tresty pro takové zrůdy. Já snad z toho budu mít smrt,to je strašné!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání