Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Velikonoční zázrak: Chlapce (2) chtěli odpojit od přístrojů, ale on se vrátil z mrtvých

Autor: csk - 
3. dubna 2018
17:39

Už jsou to dva roky, kdy britskou rodinu Askinových potkal opravdový zázrak. Jejich tehdy dvouletý syn Dylan zápasil s těžkými nemocemi. Lékaři mu nedávali už žádnou šanci na přežití. Malý bojovníček všem vyrazil dech.

Blonďatý andílek trpěl zlověstnou kombinací dvou těžkých nemocí - vzácnou formou rakoviny plic a těžkým pneumonií. Jak mu postupně selhávaly životně důležité orgány, připravovali bezradní lékaři rodiče na nejhorší a navrhovali malého Dylana odpojit od přístrojů.

Lékaři mu nedávali naději

Malé srdíčko mu tlouklo závratnou rychlostí dvě stě úderů za minutu a trpěl akutním nedostatkem kyslíku v krvi. Cysty pokrývaly osmdesát procent jeho plic a zbývající část byla zamořena infekcí. Chlapcovy ledviny přestaly fungovat, začal mu krvácet žaludek, tělo neodpovídalo na antibiotika a Dylan mohl kdykoli umřít na srdeční zástavu.

Na Velký pátek se kolem postýlky shromáždila rodina a chlapce pokřtil místní kněz. O Bílé sobotě se s chlapcem přišli jeho příbuzní rozloučit. „Znovu a znovu jsem Dylanovi říkala, jak moc ho miluji. Věděla jsem, že umírá, přesto jsem mu nedokázala říct sbohem,“ uvedla chlapečkova maminka Kerry (31), která už v sobě 26 týdnů nosila jeho dalšího bratříčka.

Nad postelí mu zpívala jeho oblíbené písničky. „Říkala jsem si, jestli není kruté, nechat ho naživu,“ řekla Kerry. O odpojení chlapce uvažovala už dříve, než to rodině navrhli lékaři. Dylan byl pod intenzivní péči už skoro tři týdny a jeho stav se každým dnem zhoršoval.

Zázrak

V neděli už rodiče měli podepsat chlapcovo odpojení od přístrojů, když lékaři přiběhli s úžasnou zprávou po krevních testech, které nechali zpracovat na poslední chvíli a rozhodli se tak chlapce dále léčit. Už čtvrtého dubna nepotřobal Dylan dýchací přístroje a jeho stav se rapidně zlepšoval, další den rodiče mile překvapil, když po dlouhé době řekl: „Tatínku.“

26. dubna štastná rodina oslavila chlapečkovi třetí narozeniny a brzy potom opustil nemocnici. Malému Dylanovi už je skoro pět let, bratrsky se hádá se svým starším bratrem a příští rok půjde do školy. Drama, které zažil tenkrát zažil, by vydalo na knihy.

Pocit viny

Na rozdíl od Kerry s odpojením Dylanův otec Mike nesouhlasil: „Přišel jsem o svou matku kvůli rakovině střev a nehodlal jsem bez boje přijít i o svého synka.“ Matka Kerry se nyní cítí viná, že se chlapce málem vzdala: „Byla jsem těhotná a mlely se ve mně hormony. Starostmi jsem nedokázala spát,“ uvedla. Řekla Mikeovi, že už to dále nezvládá a nedokáže o chlapce dále bojovat. Nakonec se spolu dohodli, že počkají, jestli se něco nezmění na velikonoční neděli a jak vidíme, zázraky se přeci jen dějí.

VIDEO: Malý zázrak v syrské Ghůtě sužované válkou. Z trosek vytáhli živou holčičku!

 

 

 

 

 

PetrCsk ( 4. dubna 2018 14:10 )

Bohužel ano, šlo o šťastnou náhodu. Do té doby to nevypadalo nijak nadějně a byla to akorát poslední pojistka. Autor článku

majojo ( 4. dubna 2018 00:35 )

A co kdyby se lékaři na poslední chvíli nerhodli udělat ještě vjeden test? To ho nechali umřít?

Zobrazit celou diskusi