Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Macronovi zneužili první dámu. O 25 let starší Brigitte ukradli identitu

Autor: ČTK, bud - 
30. března 2018
21:10

Šéf kanceláře francouzské první dámy Brigitte Macronové podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli krádeži identity. Kdosi totiž údajně rozesílal jménem prezidentovy manželky falešné e-maily a dožadoval se v nich různých výhod, informovalo v pátek rádio RTL.

E-maily z domény presidence.fr dostávaly různé luxusní restaurace a hotely, které na jejich základě nabývaly dojmu, že je o laskavosti jako zajištění stolu pro své spolupracovníky a různé jiné výhody žádá přímo manželka francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Vyzvednutí z letiště i lístky na formuli

Například jistý hotel v Maroku dostal podle RTL žádost, aby někdo vyzvedl na letišti synovce Brigitte Macronové. Australský automobilový svaz kdosi v e-mailu žádal, aby zajistil známým první dámy dva lístky na závody Formule 1.

Na krádež identity se podle AP přišlo poté, co se někteří adresáti snažili ověřit pravost e-mailů přímo u Elysejského paláce, který má registrovanou doménu elysee.fr. 

Případ už vyšetřuje policie

Zdroj z okolí Macronové řekl RTL, že jde o jasný pokus poškodit dobré jméno prezidentovy manželky. Oficiálně se ale kancelář Macronové k případu zatím nevyjádřila. Pařížská prokuratura agentuře AP nicméně potvrdila, že začala věc vyšetřovat. 

Video  Podívejte se na první polibek Emmanuela Macrona a jeho ženy Brigitte  - youtube.com_Vic Gast/bpž
Video se připravuje ...

Francouzský prezident Macron je s bývalou učitelkou francouzštiny, která je o 25 let starší než on, ženatý od roku 2007. Poznali se na střední škole, když bylo Macronovi teprve 15 let. Právě vztah se starší ženou se po prvním kole prezidentských voleb stal vděčným tématem světových médií.

europa ( 31. března 2018 08:05 )

Stařena s gerontofilem. Nechutné. Odporné. Úchyl prezidentem. To se frantíkům nepovedlo. Takového "člověka" nelze brát vážně, je to magor.

yokky ( 31. března 2018 01:26 )

mno,tady plati pravidlo.....zena po 30.kdyz si oblekne plavky tak je to TRESTNY CIN.😁😁😁🤡😁🤡😜😜😵😵😵😵

santikxauz ( 31. března 2018 00:23 )

Blesku,proč jste nenapsali "krásnou dámu"

animka ( 30. března 2018 22:31 )

Mumie.

Zobrazit celou diskusi