„Mohu potvrdit, že okolo 21. hodiny jsme obdrželi oznámení o srážce dvou osobních vozidel v ulici K Zelenči, při které se zranily dvě osoby,” uvedl tiskový mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

Vážnost nehody dokládá poničení především červeného vozidla značky Citroën, které má úplně zdevastovaný předek. „Oba řidiči při nehodě utrpěli těžká zranění hlavy,” vyjádřila se Jana Poštová, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Prahy.

Roli v nehodě nejspíš sehrál alkohol

„Podle prozatímního šetření se vozidla srazila na křižovatce ulic K Zelenči a F. V. Veselého, kdy vůz značky Volkswagen odbočoval na hlavní ulici, kde se srazil s Citroenem,” uvedl mluvčí na dotaz ohledně příčin nehody. „Řidič Volkswagenu (31) měl pozitivní test na přítomnost alkoholu, nadýchal téměř 1 promile. Druhému řidiči kvůli zdravotnímu stavu po nehodě nebyla dechová zkouška provedena.”

„Muž ve věku 31 let byl okamžitě převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na chirurgické oddělení. Druhý účastník nehody, muž ve věku 65 let byl po nehodě v bezvědomí. Po zajištění nezbytných zdravotnických úkonů, které učinila posádka přivolané záchranky, byl převezen rovněž do Vinohradské nemocnice s vážným úrazem hlavy na Anesteziologicko - resuscitační oddělení.