Ve vile Helenka, kde přišel po exekuci o svůj menšinový podíl, se Rychtář pořádně vyřádil. Podle něj měl k tomu ale pádný důvod. Jednalo se totiž prý o černou stavbu. „Odstěhoval jsem se a policii jsem minulý týden informoval o tom, že firma, kterou jsem postavil společně s kamarády a se svým švagrem, nebyla zkolaudována a byla postavena bez povolení. Na základě toho budu žádat stavební úřad Říčany, aby došlo ke zbourání této černé stavby,“ uvedl pro Aha! Josef.

„Proto jsem policii informoval, že ji odpojím od všech sítí, protože elektřinu, plyn, všechno jsem tam natahal já. A protože tam nikdy nebyla provedena revize zařízení a mohlo by dojít k úrazu, tak jsem to odpojil,“ vysvětloval, proč domek zanechal v příšerném stavu. Jeho starší syn Josef K. (32), který je spolu s matkou Darinou většinovým majitelem nemovitosti ovšem otcova slova vyvrací.

„Budova je částečně zkolaudovaná a před lety jí byla udělena výjimka. Na finální kolaudaci jsme dostali odklad, protože nemohla být kvůli nevyjasněným majetkovým poměrům dokončena. To se teď vše vyřeší,“ objasnil Rychtářův syn a uvedl, že jeho otec tak poškodil cizí majetek a způsobil škodu, která byla podle prvních odhadů vyčíslena na 350 tisíc korun.

Bylo na něj proto podáno trestní oznámení a policie ho již začala vyšetřovat. Navíc i kdyby skutečně podnikal a žil v černé stavbě, jak tvrdí, doplatil by na to jen on sám. „Vystavoval by se tak sankci pokuty. Ta ale záleží na příslušných úřadech. A může být uložena i zpětně,“ míní uznávaný právník JUDr. Jan Černý.

Ovšem vdovec po Bartošové svou stopu na pozemku zanechal ještě jinak a otrávil také místní studnu, která je navíc napojená na podzemní vody. Neohrozil tak jen exmanželku, ale v podstatě celé Říčany. Hasiči již z vody odebrali vzorek a odborníci nyní zkoumají, čím byla voda kontaminovaná.

„Biologická služba odebírala ještě vzorky na znečištění ropnou látkou. Verdikt bude sice až příští týden, ale už teď je jasné, že voda je biologicky znečištěná a stoprocentně se nedoporučuje ji pít!“ prozradil dobře informovaný zdroj. I za tento čin by mohl Rychtáře čekat postih. On se však vymlouvá, že do studny rozhodně nic nevylil.

VIDEO: Otrávil vodu, uřezal trubky, vyrval zásuvky: Rychtář se pomstil za nucené vystěhování od exmanželky

Video
Video se připravuje ...

Otrávil vodu, uřezal trubky, vyrval zásuvky: Rychtář se pomstil za nucené vystěhování od exmanželky Blesk TV

Fotogalerie
47 fotografií