„Jirka mi dělá obrovskou radost, i když to ještě před pár týdny dobře nevypadalo. Teď se ale zlepšuje každým dnem,“ řekla nadšeně Blesku Menzelová.

Největší pokroky u něj vidí zejména v psychice. „Jeho vědomí se zásadně zlepšilo. Je schopen se dívat na celý film a na televizi a vnímat to, co se tam říká, ten obsah. Méně spí, to je zásadní,“ popisovala spisovatelka Top Staru s tím, že pohybově už je to přece jen o něco horší. „To jde pomalu. Přece jenom když člověk v podstatě čtyři měsíce leží, tak to by se nikdo nezvedl. Ten proces jde pomalu.“

Aby Menzel mozek zaměstnával, hodně čte a sleduje televizi. „Velmi rychle se ale unaví,“ prozradila Menzelová, kterou jsme zastihli na prezentaci šperků With U, do kterých si může nechat vložit vlasy dětí nebo nechat vyrýt manželův otisk prstu.

Rozhodující prý pro jejího muže byl převoz z nemocnice, kde kvůli meningokokové infekci podstoupil operaci mozku, na rehabilitační kliniku. „Tam na sobě pracuje. Máme společný cíl – rádi bychom v létě i s dcerami vyrazili k moři,“ svěřila Blesku Olga.

„Já za Jirkou chodím každý den a holky ob dva dny a myslím, že je to pro něho obrovská motivace,“ usmála se Olga, která s sebou měla dceru Aničku. „Těžko říct, z čeho tu nemoc Jirka chytil. Doktoři říkali, že je to rarita. Meningokok totiž napadá hlavně malé děti a mladé lidi. U 80letého člověka je to opravdu neobvyklé,“ přiznala Menzelová s tím, že když nemoc zaútočila, byl režisér ve výborné kondici a to zřejmě hrálo velmi podstatnou roli. „Je pravděpodobné, že to chytil v letadle. Ale těžko říct,“ dodala manželka slavného umělce.

VIDEO: Dcera Menzelových Anička roste jako z vody a mámě krade šminky.

Video
Video se připravuje ...

Menzelová David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií