Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eliášek (16 měs.) předávkovaný paracetamolem už je na tom lépe, matka chce nemocnici žalovat

Eliášek (16 měs.) předávkovaný paracetamolem už je na tom lépe, matka chce nemocnici žalovat. (Ilustrační foto)
Eliášek (16 měs.) předávkovaný paracetamolem už je na tom lépe, matka chce nemocnici žalovat. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
28. března 2018
16:20

Stav teprve 16měsíčního Eliáška se zlepšuje. Chlapečka v nemocnici v Mostě předávkovali paracetamolem – dostal dvakrát desetinásobnou dávku léku a skončil na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v motolské nemocnici. Věc už šetří policie a matka zvažuje proti nemocnici právní kroky!

S oběma syny skončila paní Michaela v nemocnici v Mostě kvůli rotavirům. Staršího vyléčili bez problémů, mladší – teprve 16měsíční Eliášek – si ovšem prožil peklo. Jedna ze sester ho, patrně omylem, předávkovala!

Místo 65 miligramů paracetamolu dostal desetinásobnou dávku, tedy 650 miligramů. A to rovnou dvakrát za sebou! Chlapci začala selhávat játra a matka rozhodla o jeho převozu do Prahy. Ve fakultní nemocnici Motol skončil na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a zpočátku to s ním nevypadalo dobře.

Teď už je ale vše jinak. „Eliáška převezli včera z ARA na normální pokoj. Je docela oteklý, ale vypadá dobře. Už i kouká, předtím si vůbec nevšiml, že tam jsem, ale teď už se na mě i podívá. Výsledky z jater jsou trošku lepší,“ popsala serveru TN.cz Eliáškova maminka.

Nemocnice chybu uznala – podle náměstka ředitele Krajské zdravotní Jiřího Mrázka došlo k selhání jednotlivce. Sestra, která chybu měla udělat, je nyní mimo pracoviště. Věc už řeší i policie pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Právní kroky ovšem zvažuje i matka. „Máme v plánu ji zažalovat,“ uvedla s tím, že syny do mostecké nemocnice už nikdy nevezme.

Veronika Novotn ( 29. března 2018 21:54 )

Nedávno jsem zažila totéž. Na Silvestra jsem tam přišla se synem s krvácením do kůže. Cpali do něj léky, kterými jeho stav ještě zhoršili. Po 3 týdnech jsem žádala převoz do Motola, primář mi převoz vymlouval. Vzala jsem vše do svých rukou a jela do Prahy sama. Syn byl rozpíchaný jak jehelníček, primář na mě koukal jak na blázna, když jsem mu řekla co a jak. Tyhle blbé komentáře o penězích, bych raději nepsala! Nejdříve si zjistěte jak to tam chodí, a pak můžete něco komentovat. Kdyby tohle udělali mému synovi, tak bych vůbec neváhala a žalobu ihned podala. Mamince držím palce ať je syn brzy v pořádku a nenechávejte to jen tak. Ať jim to neprojde. 👍🏻

majojo ( 28. března 2018 17:43 )

Bodejť by jednotlivec za ten plat, kterej tam dostává ještě přemýšlel!

AliceNovakova3 ( 28. března 2018 17:25 )

Toto byla evidentně chyba jednotlivce, takže žalobou na nemocnici chce jen získat peníze. Nemocnice by se měla spíše dohodnout s paní na odškodnění, ale jde hlavně jen o zdraví dítěte bez následků. Peníze jsou bonus, ale až na druhé koleji. Vypadá to, že už ji oslovují právníci, kteří vidí kšeft.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání