Celková investice do opravy lanovky, která tu fungovala 22 let, byla přes 30 milionů korun. Na její původní trase dělníci vybudovali nové koleje, po kterých nyní výtah klouže po čtyřech ocelových lanech. Její kapacita zůstala stejná. Vejde se do ní 12 lidí a během hodiny je schopná přepravit až 180 osob. Cesta trvá okolo minuty a půl.

I do budoucna ale naštěstí zůstane přístupná veřejnosti. To ocenil i starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09). „Jsme rádi, že investor dodržel podmínky dohody s městskou částí a lanovka funguje bezproblémově pro veřejnost. Zejména u obyvatel, kteří sportují na kopci, je velmi populární a využívaná, proto doufám, že bude skvěle fungovat i po rekonstrukci,“ řekl pro Blesk.cz.

Lanová dráha slouží jako spojovací prostředek dvou hotelových budov, zároveň je atrakcí nejen pro hotelové hosty, ale i veřejnost a nabízí krásný výhled na Prahu. „Lze odhadovat, že za téměř 22 let provozu vykázala bývalá lanovka 100 500 motohodin, 3 700 000 jízd a přepravila 14,8 milionu pasažérů,“ doplnila na závěr společnost NH Prague City, která bude výtah i nadále provozovat. 

Fotogalerie
12 fotografií