„Je to tak, Bagheera nás opustil. Od prosince měl velké potíže s ledvinami a veterináři mu nedokázali pomoci,“ popsal Blesku módní návrhář kubánského původu. „Byl dvakrát v celkové narkóze, při které odborníci – mimo jiné z plzeňské zoo – zjišťovali, co ho přesně trápí. Zachránila by ho dialýza, ale tu prostě zvířatům dělat nemůžete,“ rozpovídal se Osmany.

Doma ho nemůže pohřbít

„Tak jsme se rozhodli, že ho necháme dožít. Sice postupně méně jedl a pil, ale byl ve svém výběhu. A tam jsme ho také ráno našli mrtvého,“ rozplakal se Laffita. Navíc ho zdrtilo, že svého miláčka nemůže pochovat doma na zahradě. „Na to jsou normy. Museli jsme ho nechat odvézt do kafilerie. To slovo zní hrozně, ale nedalo se nic dělat,“ dodal Osmanyho životní partner Guy (51).

Domácí pohřby? Nemyslitelné…

Do roku 2014 bylo možné podomácku pochovat zvíře do 30 kg váhy (nejméně 80 cm pod zem, posypané vápnem). Nová vyhláška to ale prakticky znemožňuje, neboť mršina musí spočinout ještě také nejméně 200 m od zdroje vody, 100 m od nejbližší obytné stavby, 50 m od hranice sousedního pozemku…

VIDEO: Bagheera – tygří miláček Osmanyho Laffity zemřel na selhání ledvin.

Video
Video se připravuje ...

Laffitovi zemřel tygr: Před smrtí z něj udělal obézní kouli! MIRKA DVOŘÁKOVÁ, LUKÁŠ ČERVENÝ, LUDĚK MAZÁK

Fotogalerie
14 fotografií