Ceremoniálem stejně jako loni provázela kultivovaná slovenská moderátorka Adéla Vinczeová Banášová a zdaleka ne každý etiketou určený oděv ctil. Ten, kdo očekával atraktivní módní show, přehlídku pohádkových rób, jež k iluzi světa stříbrného plátna patří, musel být zklamaný. Kreace několika hereček však s Hollywoodem rozhodně srovnatelné byly. Nezklamala ani moderující Adéla.

V sále převládala černá sem tam narušená minimem světlých toalet. V černé se odehrávaly i punčochy, které dámy ostudně oblékly k dlouhým šatům i koktejlkám. Byl to zkrátka smutek a to doslova.

Kredit galavečerů totiž neurčuje hrstka patřičně oděných hvězd, ale všichni zúčastnění. V tomto ohledu bohužel byla úroveň Českého lva dosti mizerná.

KDO ZABODOVAL

Bára Poláková s doprovodem
Autor: Blesk - P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát
 

Bára Poláková: Nebe na zemi

Za nejlepší herecký výkon v hlavní roli ve snímku Kvarteto nominovaná herečka zahalila štíhlou pružnou figuru do nadýchaně objemné róby z umně řaseného tylu s útlým transparentním sedlem. Stříbřité doplňky neomamují, ale k modelu Agáty Sihákové barevně ladí. Každopádně blankytná kreace zaujala, patřila k jedinečným.

Známka: 1

Zuzana Stivínová: Sofistikovaná majestátnost
Autor: Archiv Blesku

Zuzana Stivínová: Sofistikovaná majestátnost

Na divadle i stříbrném plátně ctěná, za módní ikonu mnohými považovaná dáma galavečery, módní exhibice na červených kobercích rozhodně nepodceňuje. A nutno říci, že k prezentaci zapůjčené šaty vždy náležitě vynese. Včetně vlněného siluetu těla vykreslujícího modelu s dlouhým rukávem a efektně dekorativním z ramen spadajícím dekoltem dotaženého šperky Cartier.

Známka: 1

Aňa Geislerová: Cudná romantika
Autor: Archiv Blesku

Aňa Geislerová: Cudná romantika

Zatímco řada jejích kolegyň si vypůjčila model z některého z českých ateliérů, ona sáhla po repertoáru z Alyse Fashion House na Pařížské třídě a špercích od klenotnické zn. Cartier. Žádný dekolt, ale stojáček s kanýrky opakujícími se v konci dlouhých rukávů. Výrazná výšivka na smetanovém podkladu představuje risk, ale ona tuto verzi folkloru ustála.

Známka: 1

 

Jan Cina s partnerem: Sehraná dvojka
Autor: Archiv Blesku

Jan Cina s partnerem: Sehraná dvojka

Mladý a populární herec, jenž diváky v soutěži Tvoje tvář má známý hlas oslovil i coby zpěvák, zvolil smoking se sakem se zapínáním na kočárek a místo klasického motýlku alternativní vázačku. Jeho partner zase stuhu pod límec, která ve středu měla aristokrata hodnou ozdobu.

Známka: 1

Adéla Banášová: Efekt strohosti
Autor: profimedia.cz, Herminapress, Blesk

Adéla Banášová: Efekt strohosti

K zemi spadající, barvou mlhovinu připomínající róba s dlouhými rukávy a širokým lodičkovým výstřihem oslovuje striktní jednoduchostí. Ligotavé, modelky hodnou postavu zdůrazňující šaty typu moderátorky, jež není klasicky krásná, ale charismaticky zajímavá, zcela konvenují. Cartier šperky přidají na lesku.

Známka: 1

KDO PROPADL

Adam Mišík s doprovodem: Bizarní pár
Autor: Archiv Blesku
 

Adam Mišík s partnerkou: Bizarní pár

Na poli módy snaživý Adam si potřebu originality na poli Creative Black Tie splnil outfitem s dominantním pláštěm. Kontrastem jeho stylingu byla jeho milá s těžkými velkými prsy v hlubokém dekoltu. Dojmu ordinérnosti přispíval i vysoký rozparek diskutabilně vzorovaných šatů, jejichž dezén se třískal s nevhodnými síťovanými punčochami.

Známka: 5

 

Jiří a Lenka Stivínovi
Autor: Herminapress.cz

Jiří a Lenka Stivínovi

Ceněný muzikant, komponista, flétnista předepsaný smoking za doprovodu nepatřičně krátkého kabátku dodržel. Volba motýlku dobrá není, bílá čepice je absurdní, ale lze tolerovat jako značka image pětasedmdesátiletého jazzmana. Bohužel pro civilní top, vzorovanou sukni, černé silonky plus balerínky jeho paní žádná omluva neexistuje.

Známka: 5

Karel Janeček s manželkou Mariem
Autor: profimedia.cz

Karel Janeček s choti Mariem: Ignorace Black Tie

Zaplatit sobě a milované, byť podváděné manželce učitele etikety a poradenství stylisty by pro miliardáře znamenalo směšné drobné. Zkrátka pakatel. Jenže tento svobodomyslný excentrik to zapotřebí nemá. Jinak si těžko vysvětlit nepatřičný modrý oblek s vázankou a stejně tak volbu nevhodně krátkých šatů s nepochopitelnou bílou kabelkou přes rameno. Kdo říká, že snové konto a brilantní mozky matematiků zaručují noblesu a vkus?

Známka: 4

 

Alena Mihulová: Omyl v doplňku
Autor: profimedia.cz, Herminapress, Blesk

Alena Mihulová: Omyl v doplňku

Držitelka Českého lva, po velké pauze po smrti manžela, režiséra Karla Kachyni znovu objevená skvělá herečka vytříbený vkus nikdy neměla. Důkazem budiž černě podšívkované dlouhé šaty z rudé syntetické krajky, které naprosto odepisuje totálně nevhodný lacině vyhlížející pásek se sponou.

Známka: 4