Karel Gott totiž souhlasil, že bude hlavní hvězdou chystaného koncertu Jdi za štěstím, který připomene skladatelovy nedožité 80. narozeniny. „Nejen na největší hvězdu koncertu, Karla Gotta, se můžete těšit v prosinci v Hudebním divadle Karlín,“ napsalo vedení scény na svém Facebooku a přidalo fotografii, na které je Mistr zvěčněný na pracovním jednání se scenáristou večera Radanem Dolejšem (53) a šéfem hudebního divadla Egonem Kulhánkem (52).

Den výročí

Druhý vzpomínkový koncert na Karla Svobodu v letošním roce proběhne 19. prosince – tedy v den, kdy by mu bylo 80 let. „Prosinec? Příliš vzdálené a nejisté. Krásnou oslavu a vzpomínku uspořádala Vendulka. Španělský sál Pražského hradu a plejáda těch nejlepších interpretů v úctě zazpívala hity geniálního skladatele Karla Svobody. Věřím, že pan Svoboda seděl s kamarády u nebeského baru a byl na Vendulku a Jakuba právem pyšný,“ napsala na webu karlínského divadla Ivana Svobodová. „Na tento termín je koncert již dlouho plánován v Hudebním divadle Karlín. Každá vzpomínka na tohoto vzácného umělce by ho jistě potěšila,“ odpovědělo jí vedení divadla.¨

Opravdu pracoval?

Vendula Svobodová velmi stála o to, aby Karel Gott 17. března ve Španělském sále Pražského hradu na jejího muže písní i slovem zavzpomínal. Jenže dostala přes jeho mluvčí zprostředkovanou zprávu, že má na ten už domluvené jiné vystoupení, a proto nebude moci přijet.

Proto se objevily pochybnosti, zda Slavík vůbec o koncertu ví. Deník Blesk zjistil, že v den, kdy se na Hradě konal, nebyli zpěvák ani jeho rodina od brzkého rána doma. Kde rodina pobývala, ale není jisté. Domů se všichni společně vrátili až den poté – tedy v neděli 18. března.

Fotogalerie
18 fotografií

Video: Poslední koncert Marty Kubišové v Praze: Máš erotický hlas, vzkazuje Gott

Video
Video se připravuje ...

Poslední koncert Marty Kubišové v Praze: Máš erotický hlas, vzkazuje Gott abl