Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prokleté místo? Trajekt se 192 cestujícími narazil na skálu, před lety tu utonulo 300 lidí

Cestující čekají na záchranu.
Cestující čekají na záchranu.  (Autor: YouTube)
Autor: ČTK, ula - 
25. března 2018
11:52

Jihokorejská pobřežní stráž se snaží u jihozápadního pobřeží země zachránit 192 cestujících z trajektu, který narazil na skálu. Nejméně šest osob utrpělo lehká zranění, uvedla agentura AP. Podle jednoho z představitelů pobřežní stráže jsou vyhlídky na záchranu všech pasažérů dobré vzhledem k tomu, že loď se zatím nepotápí ani nijak nenaklání.

Na záchranné operaci se podílejí čtyři lodě pobřežní stráže a dorazilo i nedaleké civilní plavidlo. Všech 187 cestujících a pět členů posádky má na sobě vesty a čekají na záchranáře, uvedla pobřežní stráž. „Vypadá to, že trajekt narazil na skálu poté, co změnil směr, aby se vyhnul rybářské lodi, která jela kolem,“ nechal se slyšet jeden z jihokorejských záchranářů.

Oblast, kde k nehodě došlo, se nachází nedaleko místa jedné z největších lodních tragédií, při které v roce 2014 zahynulo přes 300 lidí. Potopení jihokorejského trajektu Sewol nejspíš způsobila série různých faktorů jako přetížení plavidla, špatně upevněný náklad či chyby nezkušené posádky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi